Economia 15/07/2019

Seat inicia la fabricació anual de fins a 450.000 caixes de canvis per a vehicles del grup Volkswagen

La planta de components del Prat de Llobregat amplia la seva producció en 3.600 unitats més al dia

Ara
1 min
Volkswagen aposta per Catalunya

BarcelonaLa filial de components de Seat, Seat Componentes, ha començat la producció d'una nova caixa de canvis de sis velocitats a la planta del Prat de Llobregat. Aquest component s'utilitzarà en vehicles propis i en models d'altres marques del grup Volkswagen, com Audi, Skoda i Volkswagen.

El 2017, el centre de producció del Prat es va endur l'adjudicació del nou model, anomenat MQ281, però no n'ha començat la producció fins ara, tal com havia previst la companyia.

En total, la fàbrica catalana podrà produir un màxim de 450.000 unitats per any. L'any passat, el centre de producció va tancar l'exercici amb 700.000 caixes d'un altre model, un 56% de les quals es van exportar. Seat Componentes té instal·lacions de fosa industrial, mecanització i muntatge, a més de bancs de proves.

"Amb la nova caixa de canvis podrem elevar el sostre de producció fins a 3.500 unitats al dia, cosa que ens permetrà mantenir la planta com un centre de referència en termes d'eficiència, productivitat i qualitat", ha declarat Christian Vollmer, vicepresident de producció i logística de Seat. El nou component, a més, permetrà reduir les emissions en tres grams de diòxid de carboni per quilòmetre, segons Vollmer.

stats