Economia 20/03/2013

Els sindicats demanen al Govern que no retalli els sous públics si Madrid flexibilitza el dèficit

Mig miler d'empleats públics es concentren a la plaça de Sant Jaume per exigir a la Generalitat que aturi la retallada en els serveis públics

Xavier Alegret
1 min

BarcelonaMig miler d'empleats públics s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar al Govern que aturi la retallada en els serveis públics i en els salaris dels treballadors. Aquest any, la plantilla d'empleats de la funció pública perdrà de nou una paga extra repartida en dos parts, al juny i al desembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats UGT, CCOO i la IAC consideren que aquestes retallades són "ideològiques" perquè s'han concretat abans que es conegui l'objectiu de dèficit per al 2013. Per això reclamen a la Generalitat que no torni a retallar els salaris públics davant la perspectiva que l'Estat flexibilitzi l'objectiu de dèficit de les comunitats autònomes.

"Esperem que el Govern rectifiqui, sobretot si es flexibilitza el límit de dèficit. Els serveis públics garanteixen la igualtat de la ciutadania", ha dit el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego.

El seu homòleg a la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha qualificat "d'absolutament indecents" les retallades i ha avisat ERC que "faria bé de no anar tant de la mà de CiU".

Els sindicats han llegit un manifest contra les retallades per entregar-lo posteriorment al Govern i que arribi a mans del president Mas perquè canviï el rumb de l'austeritat.

stats