Economia 30/08/2017

Els sindicats d'Aena i Enaire suspenen la convocatòria de vaga a l'espera de reunir-se amb el govern espanyol

El ministre de Foment celebra la decisió i es mostra predisposat a arribar a un acord

Júlia Manresa
1 min
La terminal 1 de l'aeroport del Prat / ACN

MadridEls sindicats dels treballadors d'Aena i Enaire han decidit per ara no convocar les jornades de vaga que havien anunciat a partir del 15 de setembre després d'haver-se reunit ahir amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar. Després de la trobada, ahir els representants dels tres sindicats (CCOO, UGT i USO) van sortir amb bones sensacions i havent constatat la predisposició del govern espanyol d'intentar arribar a un acord. I per això, segons explica Europa Press, han decidit no convocar la vaga.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors d'Aena denuncien falta de plantilla, reclamen condicions laborals millors i una retribució proporcional als beneficis de l'empresa dels últims anys, quan ells han perdut poder adquisitiu. Ahir Gómez Pomar va assegurar que el govern espanyol havia posat sobre la taula la proposta d'incrementar la plantilla per sobre de la taxa de reposició i prorrogar el conveni vigent. Els treballadors, per la seva banda, demanen un augment de 450 treballadors per a Aena i de 250 per a Enaire. L'Estat, però, no concreta quina és la seva proposta. Per reivindicar-ho, els sindicats van avisar de la convocatòria de vagues de 24 hores a partir del 15 de setembre si l'Estat no accedia a negociar.

Segons el ministre de Foment, Íñigo de la Serna: "Ho valorem molt positivament i estem agraïts perquè hi ha voluntat d'arribar a un acord amb les parts".

stats