Tecnologia
Economia  /  Tecnologia 18/05/2023

Mitiga, la resposta catalana als desastres naturals

La jove companyia d'intel·ligència artificial capta 13 milions per seguir creixent

2 min
Canvi climàtic

BarcelonaMitiga Solutions, companyia dedicada al medi ambient i fundada el 2018 a partir d'una spin-off del Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona, ha aixecat 13,25 milions d'euros en una ronda d'inversió sèrie A liderada per Kibo Ventures i participada per Microsoft Climate Innovation Fund, Nationwide Ventures, Faber Ventures i CREAS Impacto.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una empresa de tecnologia climàtica que combina intel·ligència artificial i computació d'altes prestacions per millorar la prevenció, la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el clima. Ara, amb l'entrada de capital, la companyia aspira a esdevenir l'estàndard de mercat de Climate Score, i proporcionar a les empreses les eines necessàries per avaluar, mesurar i informar sobre els riscos associats als perills climàtics, i evitar que els perills naturals es converteixin en desastres.

Segons el seu cofundador i conseller delegat, Alejandro Martí, la seva missió és "evitar que els perills naturals es converteixin en desastres i ampliar els límits de la gestió i mitigació dels seus riscos". "Volem fer del món un lloc més resilient i segur sota un clima canviant", apunta Martí.

Clients com asseguradores o immobiliàries

Davant el canvi climàtic i un escalfament global que avança ràpidament, Mitiga Solutions té en compte diversos factors dinàmics per avaluar millor l'impacte dels perills naturals causats pel canvi climàtic. Amb aquest enfocament, "s'analitzen amb més precisió els riscos al llarg del temps i s'ajuda les companyies asseguradores, les immobiliàries i les institucions financeres a comprendre i abordar millor els riscos i incerteses", asseguren des de l'empresa.

"Les eines tradicionals de gestió de riscos basades en esdeveniments passats per predir el futur ja no són suficients –diu Martí– i deixen les empreses desprotegides, amb els actius abandonats i la reputació en risc. Els nostres models de risc i solucions de mesura de risc climàtic no són caixes negres i contribueixen a construir empreses i societats més resilients i adaptables", assegura el cofundador.

La companyia opera a Europa amb un equip de 30 persones amb seu al Regne Unit i a Espanya. A més de millorar la seva oferta de model de riscos, la ronda també es farà servir per expandir el seu equip científic i comercial a tot el món. L'empresa espera més que triplicar els seus ingressos el 2023.

stats