Economia 22/07/2019

Treball multa amb 53.000 euros expositors del Mobile per pràctiques sexistes

Inspecció aixeca set actes d'infracció arran de diverses denúncies de la UGT

Ara
1 min
Treball multa amb 53.000 euros expositors del Mobile per pràctiques sexistes

BarcelonaInspecció de Treball de la Generalitat multarà amb 53.000 euros empreses expositores del Mobile World Congress 2019 (MWC) per pràctiques sexistes o abús de jornada, segons ha avançat 'El Periódico' i ha confirmat la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Treball ha aixecat set actes a empreses expositores per pràctiques sexistes o abús de jornada i sis sancions per discriminació per raó de sexe i per una vulneració dels límits contractuals del temps de treball.

La conselleria va obrir un expedient després que el sindicat de la UGT de Catalunya registrés diverses denúncies per presumpta discriminació sexista en la selecció de personal per al MWC, que es va celebrar del 25 al 28 de febrer als recintes de Fira de Barcelona a Montjuïc i Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). En aquesta discriminació es preveia, entre altres aspectes, que les hostesses que fessin més d'1,75 metres cobressin més que la resta, concretament 7,2 euros bruts l'hora. Per a les més baixes d'aquesta alçada la retribució era de 6,2 euros bruts l'hora.

A més d'aquestes sancions, també ha demanat a set empreses més l'"esmena d'irregularitats detectades", encara que no han interposat proposta de multa.

Fira de Barcelona ha informat a Europa Press que no té constància d'aquestes sancions a les empreses expositores.

stats