Economia 14/09/2015

El Constitucional suspèn cautelarment la llei de l'Agència Tributària de Catalunya

El govern espanyol va recórrer el text perquè considera que vulnera el dret a l'accés en condicions d'igualtat a la funció pública previst a la Constitució i l'estatut del treballador

Efe
1 min
El Govern té un any per trobar la nova seu per a l’Agència Tributària

MadridEl Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la llei de l'Agència Tributària de Catalunya en haver admès a tràmit el recurs que va presentar contra ella el govern espanyol, basat en què la norma catalana integra els funcionaris de l'agència en cossos dependents de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'article quatre de la llei impugnada preveu la "integració voluntària" d'aquests funcionaris en els cossos superiors d'inspectors tributaris i tècnics de gestió de la Generalitat de Catalunya.

El govern espanyol considera que aquest precepte vulnera el dret a l'accés en condicions d'igualtat a la funció pública previst a la Constitució i l'estatut del treballador.

La decisió de l'alt tribunal no prejutja el seu dictamen, sinó que suspèn temporalment, durant cinc mesos, la norma impugnada, mentre resol el fons de l'assumpte.

El govern espanyol argumenta que la llei vulnera el dret fonamental "pel qual els ciutadans de tota la nació [espanyola] tenen dret a accedir en condicions d'igualtat a les funcions i càrrecs públics amb els requisits que assenyalin les lleis".

Així mateix, prossegueix, es vulnera l'article 103.3 de la Constitució que estableix l'accés a la funció pública "d'acord amb els principis de mèrit i capacitat", així com els articles 55 i següents de l''Estatut bàsic de l'empleat públic', "relatius a l'accés a l'ocupació pública i a l'adquisició de la relació de servei".

stats