Economia 21/07/2014

El BBVA serà el nou propietari de CatalunyaCaixa

L'entitat d'origen basc paga 1.187 milions d'euros per la tercera entitat catalana

Ara
1 min
TERCER INTENT  CatalunyaCaixa, ara propietat de l’Estat, ja va estar en venda el 2012 i el 2013.

BarcelonaCatalunyaCaixa és des d'avui una entitat propietat del BBVA. La subhasta impulsada pel seu actual propietari, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), ha acabat amb èxit i la tercera entitat catalana canviarà de mans després de tres anys, segons ha confirmat el Frob en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La xifra que rebrà l'Estat serà de 1.187 milions d'euros i ha estat prou elevada com perquè no hi hagi una segona volta, que s'havia de produir sempre que la millor oferta no fos 200 milions i un 50% més alta que la segona millor. D'aquesta manera, el BBVA guanya la partida a CaixaBank i Santander.

Aquestes tres entitats van ser les que van mostrar més interès per adquirir la històrica entitat catalana. CatalunyaCaixa és la tercera de Catalunya en nombre de clients (té un 11,5% de quota de mercat) i compta amb uns actius de 63.000 milions d'euros i un 14,9% de capital principal.

Aquesta venda arriba després que la setmana passada l'entitat es desfés d'un paquet d'hipoteques de dubtós cobrament per valor de 6.500 milions. El fons Blackstone es va endur aquests actius a canvi de 3.615 milions. CatalunyaCaixa ha requerit en els darrers anys l'ajut de l'Estat per evitar fer fallida, fins al punt que ja s'hi han abocat 12.624 milions de diners públics. A aquesta xifra cal afegir 1.001 milions més que el Fons de Garantia de Dipòsits aportarà per fer front a les reclamacions que els nous propietaris hagin de pagar per productes financers com preferents o swaps.

stats