Economia 06/05/2018

Volkswagen estudia reclamar una indemnització al seu expresident pel Dieselgate

Martin Winterkorn ja ha sigut imputat per un jutjat dels Estats Units sobre el cas

Ara
1 min
El president de Volkswagen, Martin Winterkorn, ha dimitit aquesta tarda.

BarcelonaEl grup automobilístic Volkswagen estudia reclamar una indemnització multimilionària al seu expresident Martin Winterkorn pels danys que va causar a la marca el denominat Dieselgate, l'escàndol associat al trucatge dels motors dièsel perquè aparentessin una emissió més baixa de contaminants que la que produïen realment. Aquesta informació, publicada pel diari 'Frankfurter Allgemeine', procedeix de l'entorn jurídic del president del consell de vigilància del consorci, Hans Dieter Pötsch.

Els danys causats a la marca es valoren en milers de milions d'euros, mentre que Winterkorn va cobrar 100 milions d'euros pel seu càrrec, a més d'uns 30 milions que li correspondrien com a pensió. Contra Winterkorn ja ha presentat una acusació formal un tribunal de Michigan, als Estats Units, per un cas de conspiració i frau electrònic, en considerar que es va crear un pla "per burlar els requisits d'emissions de vehicles dièsel als Estats Units".

El frau va afectar centenars de milers de consumidors nord-americans i la imputació formal es va fer el mes de març passat, tot i que es va mantenir sota secret de sumari fins dijous passat. Segons la imputació, Winterkorn era el responsable directe d'autoritzar els intents d'altres treballadors de Volkswagen per enganyar les autoritats del país.

stats