Microsites  /  ELECCIONS 27-S 12/09/2015

"Els bons catalans què són, la CUP?": la frase de Rajoy, protagonista del primer vídeo electoral cupaire

Les declaracions del president espanyol al Senat serveixen a la formació per elaborar un vídeo en què asseguren que fa "molts anys" que lluiten "per la ruptura, per canviar-ho tot"

Ara
1 min

Barcelona"Els bons catalans què són, la CUP?". Amb aquesta frase acaba el primer vídeo electoral dels cupaires per a aquest 27-S. És una frase que va pronunciar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fa mesos en una sessió de control al Senat. La CUP ha manllevat frases de la intervenció de Rajoy, que responia a l'aleshores portaveu de CiU, Josep Lluís Cleries, a qui estava acusant d'estar "trencant amb tot".

Rajoy va aprofitar aquella sessió de control per furgar en el trencament de CiU, que s'estava produint aleshores, i va acusar Cleries i CDC d'haver "aconseguit liquidar" la coalició amb Unió "després de 37 anys". El president del govern va afirmar que "ser anticatalà" no és defensar la llei sinó "dividir els catalans i obligar-los a escollir entre ser català, espanyol o europeu". "Els bons catalans què són, la CUP?", va preguntar Rajoy. I va afegir, dirigint-se a Cleries: "Van molt bé, vostè i el seu partit, per la línia de l'equilibri i la moderació".

Amb aquestes frases, la CUP ha muntat un vídeo que solapa frases de Rajoy amb frases com "Són molts anys de lluita, per la ruptura, per canviar-ho tot".

stats