Publicitat
Publicitat

“ETA presumeix dels seus assassinats i emplaça al govern espanyol a negociar”, a la portada del diari 'El Mundo'

'Abc', 'La Gaceta' i 'La Razón' subratllen que la banda “no es dissol” ni “entrega les armes”. Eufòria a la premsa d'Euskadi. La mort de Gaddafi, encara que parcialment eclipsada per l'anunci d'ETA, és l'altre gran titular de la jornada

L'anunci d'ETA de cessar definitivament la seva activitat armada copa les portades de tota la premsa espanyola i catalana, amb titulars que indiquen lectures contraposades del comunicat. El Mundo és un dels més contundents i titula “ETA presumeix dels seus assassinats i emplaça el govern espanyol a negociar”. En la mateixa línia, l' Abc assenyala “ETA ni es dissol ni lliura les armes”, La Gaceta (Intereconomía) subratlla “Mil assassinats després, ETA ni es dissol ni entrega les armes” i La Razón rebla “ETA cessa la seva activitat armada sense lliurar les armes”. Des d'una altra òptica, El País opta per “El final del terror” i Público sentencia “Agur, ETA”, i afegeix a la contraportada el nom de les 829 víctimes mortals d'ETA.

A la premsa catalana, La Vanguardia diu ETA deixa les armes”, El Punt Avui opta per “ETA declara la pau”, l' ARA rebla “Adéu a les armes” i El Periódico es decanta per “ETA claudica”.

A la premsa d'Euskadi, el Gara diu “Un nou temps per a Euskal Herria”, El Correo exclama “Per fi”, El Diario Vasco rebla “Final” i Deia sentencia “Pau”.

L'anunci d'ETA eclipsa parcialment l'altra gran notícia de la jornada, la mort del dictador libi Muammar al-Gaddafi, que és l'altre gran titular a la majoria de portades catalanes i espanyoles. Els rotatius bascos, El Punt Avui, l'ARA, Público i La Razón presenten una portada monogràfica sobre l'anunci d'ETA.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT