Publicitat
Publicitat

Natació

Ye Shiwen i Ruta Meilutyte, les dues nenes que amenacen el cronòmetre de l'Aquatics Centre

La nedadora xinesa, que va batre el rècord del món dissabte a la prova dels 400 estils, disputarà la semifinal dels 200 estils (21.55 h, Teledeporte), mentre que la lituana competirà a la final dels 100 braça (21.15 h, Teledeporte) després de brillar a les semifinals amb el rècord europeu

Amb permís de Ryan Lochte i companyia, Ye Shiwen i Ruta Meilutyte seran els dos grans noms de la competició olímpica de natació d'aquest dilluns a l'Aquatics Centre de Londres. Amb 16 i 15 anys respectivament, les dues nedadores tornaran a exhibir el seu talent precoç en busca d'un rècord i una medalla.

La nedadora xinesa, que va batre el rècord del món dissabte a la prova dels 400 estils, disputarà la semifinal dels 200 estils a les 21.55 h (Teledeporte). No ho farà a la mateixa sèrie que Mireia Belmonte, també classificada, que nedarà uns minuts abans. Ye Shiwen, de només 16 anys, és la gran sensació de Londres 2012 pel seu brillant final als 400 estils, en què va fer un parcial lliure de 58.68 que li hauria permès superar tres dels vuit finalistes de la prova masculina, el brasiler Thiago Pereira (59.70 i plata), el sud-africà Chad Le Clos (59.15) i l'italià Luca Marin (1:00.12). Fins i tot el campió nord-americà Ryan Lochte, que només va nedar tres centèsimes més ràpid, va reconèixer que perdria davant d'ella. "Els últims 100 metres dels 400 estils femenins s'acostumen a nedar en 1:02.00 i quan algú els neda en 1:01.00 ja és una sorpresa. El que ha fet Ye no es pot comparar amb ningú, és impressionant", destaca Fernando Ibáñez, director tècnic de la Federació Catalana de Natació.

L'altra protagonista de la jornada de dilluns serà Ruta Meilutyte. La nedadora lituana, que té 15 anys fets al març, competirà a la final dels 100 braça a partir de les 21.15 h (Teledeporte), després de brillar a les semifinals de diumenge, en què va batre el rècord europeu amb un magnífic registre d'1:05.21, molt a prop del rècord mundial que té la nord-americana Jessica Hardy (1:04.45) des del 2009, encara que amb el banyador que ara està prohibit. Va fer un primer pas pels 50 metres rapidíssim, nedant a 30.55, només un segon més lent que el rècord mundial de la distància. "La braça està evolucionant tant tècnicament que estem a prop de batre els temps que es feien amb un element facilitador com era el banyador, que t'ajudava a flotar i era especialment útil en un estil tan específic com la braça", apunta Ibáñez.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT