Especials 11/09/2013

'Alerta Digital' assegura que s'han fet servir "figurants de cartró" en la Via Catalana

El portal es basa en la paraula de dos dirigents del Partit Espanyol de Catalunya

Ara
1 min

Barcelona"Molt per sota de les previsions dels organitzadors. La cadena humana per la independència que amenaçava d'omplir tot Catalunya amb una marea humana sense precedents no va estar exempta d'algunes notes esperpèntiques d'importància, com la utilització de figurants de cartró per omplir els buits en molts dels trams que estava previst omplir, segons ha informat aquest dimecres a la tarda el responsable de les joventuts del Partit Espanyol de Catalunya, Pere Canyellas". Amb aquesta llarga frase han començat al web 'Alerta Digital' la crònica de la jornada que Catalunya ha viscut avui.

Per si això no fos prou, el mitjà també fa seves les acusacions de Canyelles a suposats assistents a la Via que haurien cobrat per ser-hi. "Molts dels participants havien rebut la quantitat de cinc euros per estar presents", assegura el mitjà. Una afirmació que defensa el president d'aquest mateix partit, Gerard Bellalta: "Tal com està la nostra economia, amb cinc euros menja una família catalana".

Lluis Tovar, el periodista que signa la crònica, qualifica la Diada d'avui de "sainet" i remarca que "milers de representants de les comunitats estrangeres que viuen a Catalunya, sobretot magribins", han format part de la Via. "Hi havia més turbants que barretines", ha afirmat per al mitjà digital Bellalta. "En moltes mesquites es va animar la gent a participar-hi", conclou.

stats