Contingut patrocinat
Especials 26/02/2023

BStartup de Banc de Sabadell celebra el seu desè aniversari

El servei pioner que dona suport a 'start-ups' i 'scale-ups' ja ha concedit 1.000 M€

Redacció
3 min
Mobile World Congress, Fira Barcelona

Avui arrenca el Mobile World Congress, l’exposició més gran del món de la indústria del mòbil. Fins al 2 de març a Fira Barcelona Gran Via tindrà lloc el congrés tecnològic de referència, que torna a organitzar 4YFN (www.4yfn.com), l’esdeveniment d’innovació que connecta start-ups, inversors, empreses i institucions perquè llancin nous negocis junts, i un aparador per donar a conèixer les millors start-ups digitals de tot el món.

Fidels a l’esperit de 4YFN i amb la voluntat de donar suport a les empreses emergents, BStartup de Banc Sabadell (bstartup.bancsabadell.com) és un dels principals espònsors de 4YFN des de fa 9 anys i hi participarà activament organitzant panels, compartint experiències i presentant start-ups en l’etapa llavor.

10 anys finançant 'start-ups'

Edifici de les oficines del banc de Sabadell a Barcelona.

Fa 140 anys un grup d’empresaris que volien oferir serveis a les seves pròpies empreses van fundar Banc Sabadell, i des de llavors és un banc d’empreses. El 2013 va llançar BStartup per oferir un servei bancari pioner a la banca espanyola, especialitzat en start-ups i scale-ups innovadores amb base tecnològica i digital, amb equips exclusius per a les empreses amb finançament, productes i serveis específics. 10 anys després compta amb 4.500 empreses entre els seus clients i ha donat més de 1.000 M€ de finançament bancari.

Gràcies a una aproximació que cobreix totes les necessitats financeres, Banc Sabadell s’ha convertit en un dels principals inversors a Espanya en start-ups que estan a la fase en què es valida el model de negoci. Fins ara BStartup ha invertit en 85 start-ups, i té la intenció de seguir donant suport a empreses en el seu desenvolupament. “Ens hem consolidat any rere any, estem orgullosos del paper que BStartup ha jugat durant uns anys d’enorme transformació de l’economia espanyola”, assegura Carlos Ventura, director general i director de Banca Empreses i Xarxa de Banc Sabadell.

Ves al vídeo

BStartup a #4YFN23

A més de ser un Platinum Sponsor de 4YFN, BStartup té un estand on presentarà 15 start-ups en fase llavor –5 de l’àmbit de la sostenibilitat i l’impacte social, 5 d’innovació en salut i biotecnologia i noves inversions digitals de diversos sectors– i actors clau de l’ecosistema que compartiran l’experiència i històries d’èxit acumulades des que es va crear aquest programa. També oferirà a l’estand una programació pròpia amb continguts de petit format donant protagonisme a hubs de diferents territoris i associacions sectorials d’àmbits com la salut digital o el legaltech.

L’estand serà un espai on es podran conèixer els equips de les oficines especialitzades, els productes que s’han creat per a start-ups i s’adapten a les necessitats de les empreses. Els equips d’inversió analitzaran la viabilitat de projectes i assessoraran sobre finançament i sobre les millors plataformes de pagament en línia a través dels especialistes en comerç electrònic.

Entre els continguts del congrés destaquen 3 panels organitzats per l’entitat. Avui es tractarà la salut financera de les start-ups amb representants d’Abacum, Housfy i The Startup CFO; dimarts es discutirà sobre el nou paradigma de creixement per a les scale-ups amb els CEO d’Exoticca, Trendier i Qida, i dimecres es mostraran exemples de la metodologia “creixement liderat pel producte” (product led growth) amb els CEO de Wallapop, Kapita, We Are Knitters i Factorial.

Què s’ofereix

BStartup és el partner financer de les start-ups i les scale-ups, que ofereix solucions bancàries des de l’inici de les empreses fins a la seva consolidació, i es basa en 3 línies d’actuació. Per una banda, hi ha les oficines i productes especialitzats que donen resposta als models de desenvolupament i finançament de les start-ups, independentment de l’estadi i la dimensió de les companyies. També hi ha la inversió en equity per a empreses digitals i tecnològiques en etapes inicials, amb un gran potencial de creixement i amb models de negoci escalables i innovadors. I, per últim, la innovació col·laborativa que sorgeix de l’acompanyament a empreses que desenvolupen solucions a les àrees que són d’interès per a l’entitat financera i així s’accelera el ritme d’innovació digital de Banc Sabadell. 

stats