CAIXABANK INFORMA
Especials 03/01/2020

CaixaBank llança la plataforma ‘blockchain’ we.trade per executar i finançar transaccions de comerç exterior dels seus clients empresa

Aquesta innovadora solució permet activar contractes digitals i vincular l’operació comercial al finançament o el pagament, cosa que ofereix rapidesa, seguretat i simplicitat en les transaccions comercials a nivell global

3 min
CaixaBank llança la plataforma ‘blockchain’ we.trade per executar  i finançar transaccions de comerç exterior dels seus clients empresa

CaixaBank ha incorporat al seu catàleg de serveis per a empreses la plataforma de comerç digital we.trade. D’aquesta manera, l’entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar s’ha convertit en un dels primers bancs europeus a facilitar als seus clients l’accés a la tecnologia blockchain, amb l’objectiu d’ajudar-los a la internacionalització del negoci.

Aquesta plataforma ofereix rapidesa, simplicitat i seguretat per a totes les parts en les transaccions de comerç exterior. Ha estat desenvolupada per un consorci format per 15 entitats financeres europees i permet a importadors i exportadors, des d’un únic punt de connexió i de manera col·laborativa, fer les seves operacions comercials en suport digital de manera senzilla i intuïtiva.

we.trade és la primera plataforma de comerç exterior basada en tecnologia blockchain a Europa i el seu objectiu és incrementar la seguretat i traçabilitat de les operacions comercials nacionals i internacionals. Concretament, la solució facilita el seguiment en temps real de les operacions, cosa que incrementa la transparència durant tot el procés. En ser una plataforma en què només poden participar clients verificats i autentificats pels bancs integrants, el component de seguretat i confiança en les operacions és molt alt.

La plataforma we.trade genera contractes digitals (smart contracts) que vinculen l’operació comercial al finançament o el pagament i al compliment de les condicions comercials. Això evita a les empreses qualsevol risc d’impagament, aspecte que pot contribuir a potenciar la internacionalització del negoci de moltes empreses.

A més, l’eina facilita a proveïdors i compradors processar transaccions d’una manera àgil i col·laborativa en una única plataforma comuna, i millora la gestió i la planificació de la seva tresoreria.

CaixaBank, referent en innovació bancària

La nova operativa, impulsada pels equips d’innovació de CaixaBank i de CaixaBank Empreses, suposa un pas endavant en l’aplicació de tecnologies avançades als serveis financers. CaixaBank va ser un dels primers bancs europeus a analitzar el potencial del blockchain per als serveis financers i participa activament en diversos consorcis on s’innova amb noves solucions basades en aquesta tecnologia. La digitalització és clau en el model de negoci de CaixaBank, que compta amb la major base de clients digitals d’Espanya (6,3 milions).

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, un dels pilars del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank s’ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. El 2019, l’entitat ha estat reconeguda com la Millor Transformació Bancària a Europa Occidental per la revista Euromoney, i el Banc Més Innovador a Europa Occidental per la revista estatunidenca Global Finance. A més, ha estat reconeguda com millor entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació digital als seus clients, en els Wealth Tech Awards de la revista PWM, del grup Financial Times.

CaixaBank, el banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per 125 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.188 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l’assessorament empresarial.

CaixaBank dona suport als seus clients empresa en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els gestors especialitzats que treballen a les oficines d’Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l’estranger. L’entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

stats