Contingut patrocinat

La Copa Amèrica impulsa l'economia local

CaixaBank dona suport a la tripulació femenina que defensarà els colors de l'equip espanyol a la la Copa Amèrica Femenina, que se celebrarà per primera vegada en la història de la prova, i a la Copa Amèrica Juvenil, per a tripulants més joves de 25 anys.

Redacció
3 min
La Copa Amèrica és un dels esdeveniments esportius més importants per a Barcelona des de la celebració dels Jocs Olímpics del ‘92.

Queden poques setmanes perquè la competició esportiva més antiga del món desembarqui a Barcelona. L'America’s Cup, el famós campionat de vela inaugurat l'any 1851, arribarà el proper 22 d'agost a la Ciutat Comtal per reunir esportistes, aficionats, inversors i empresaris de tot el món. Sense cap dubte, es tracta d'un dels esdeveniments esportius més importants per a Barcelona des de la celebració dels Jocs Olímpics del 92, no sols perquè la posarà en el punt de mira de l'atenció mediàtica, sinó també per l'impacte que tindrà aquesta competició en l'economia local i en la seva societat.

Segons un informe de la Universitat Pompeu Fabra per a la Fundació Barcelona Capital Nàutica, la Copa Amèrica pot generar l'equivalent a 18.876 llocs de treball a temps complet, així com un impacte positiu en l'economia catalana de 1.115 milions d'euros gràcies a les despeses que visitants, organitzacions i equips faran durant la celebració d'aquest esdeveniment.

En aquest context, les despeses dels visitants representaran el 61% d'aquest impacte econòmic, amb més de 689 milions d'euros. I és que, en els dos mesos de competició, s'esperen més de 2,5 milions de visites que invertiran, d'una manera o altra, en els productes i serveis de la Ciutat Comtal.

Per la seva banda, l'organització i la preparació de la competició suposaran un 17% de l'impacte econòmic esperat, amb més de 195 milions d'euros. I, al seu torn, els equips participants en les sèries de selecció i el desafiament final de la regata suposen un percentatge del 21% de les despeses associades, la qual cosa contribueix en 231 milions d'euros a l'impacte econòmic total de la celebració d'aquest campionat.

CaixaBank portarà les regatistes a competir al màxim nivell.

Sail Team BCN, presència femenina en l'esport de la vela

Per primera vegada en la història de la Copa Amèrica, entre els dies 28 de setembre i 16 d'octubre se celebrarà la Puig Women’s America’s Cup, la primera competició femenina d'aquest històric torneig. Es tracta d'una oportunitat per a les dones esportistes de tot el món aficionades a les competicions de vela. Per això, fa un parell de mesos es va presentar, en sengles actes, la primera tripulació femenina de la història que defensarà els colors de l'equip espanyol a la Puig Women's America's Cup, i també l’equip de 8 tripulants menors de 25 anys que participaran a la Copa Amèrica Juvenil. 

L'equip ha comptat amb el suport de CaixaBank. L'entitat financera, pionera del patrocini esportiu al país, ha tingut un paper clau per fer realtiat el projecte, que portarà les regatistes a competir al màxim nivell. En paraules de José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, “és un gran orgull poder acompanyar el Sail Team BCN en aquesta competició que aposta per la igualtat de gènere i la pràctica esportiva en la nostra societat”. En aquest sentit, assegura que “el patrocini a l'equip és una mostra del ferm compromís de CaixaBank per estar prop de les persones i del territori i afavorir la creació d'oportunitats per a tots”.

A més de la Copa Amèrica femenina, durant la competició general també se celebrarà la Copa Amèrica juvenil, disputada per tripulants menors de 25 anys, en la qual el Sail Team BCN també compta amb una jove tripulació que representarà Espanya i que estarà secundada per aquesta entitat financera.

D'aquesta manera, l'entitat mostra el seu suport als més joves i impulsa la seva trajectòria esportiva en aquesta competició tan arrelada. “Sens dubte, des de CaixaBank volem mostrar el nostre suport al Sail Team BCN de totes les formes que ens sigui possible, perquè així se senti acompanyat en aquesta gran aventura que els espera”, afirma Goirigolzarri.

stats