DAKAR 2013
Especials 07/01/2013

Carlos Sainz guanya segona etapa i lidera el Dakar després de reclamar per problemes amb el GPS

Direcció de cursa li dóna la raó i el situa novament líder de la general, amb un avantatge de 5:05 sobre Peterhansel

Efe
1 min

Pisco (Perú)El pilot madrileny Carlos Sainz (Buggy) ha estat finalment el guanyador de la segona etapa del Dakar i manté el liderat del ral·li, després que la direcció de cursa prengués en compte la seva reclamació pel mal funcionament del GPS del seu vehicle i decidís tornar-li el temps perdut.

Direcció de cursa ha informat en un comunicat la decisió de restar 21 minuts i 26 segons del temps final de Sainz en l'etapa, que ha quedat finalment en dues hores, 32 minuts i 15 segons. Amb aquest crono el madrileny supera en més de tres minuts el francès Stéphane Peterhansel, que havia estat el vencedor de la jornada. A més manté el liderat de la classificació general amb un avantatge de 5:05 sobre Peterhansel.

Sainz ha arribat aquest diumenge contrariat al campament de Pisco i s'ha queixat que el GPS del seu vehicle no s'havia activat en passar per un punt de control, de manera que va haver de donar diverses voltes per intentar trobar-lo. El pilot ha presentat una reclamació quan ha arribat a Pisco. La direcció de carrera ha analitzat el GPS, un dispositiu que l'organització lliura a cada vehicle participant, i ha observat una "disfunció" en l'aparell, pel que ha decidit canviar els temps de l'etapa.

stats