Especials 12/09/2013

Dels figurants de cartró a les vaques amb estelades: la versió d''Alerta Digital' de la Via Catalana

El portal també assegura que hi havia participants que van cobrar cinc euros per omplir els trams més buits de la cadena humana

Ara
1 min

BarcelonaSi primer van ser figurants de cartró i gent que havia cobrat 5 euros, ara són vaques amb estelades les que ahir van fer possible la Via Catalana per la independència. Aquesta és la versió que ven als seus lectors el portal 'Alerta Digital', en una notícia que titula 'L'esperpent catalanista' i que ha anat fent evolucionar des d'ahir a la tarda.

En una primera versió, el periodista que firma la notícia, Luis Tovar, assegurava que hi havia figurants de cartró en alguns trams de la Via i gent que havia cobrat per ser-hi. Tovar esmentava dos dirigents del Partit Espanyol de Catalunya com a font de la informació. Aquest matí, la notícia havia evolucionat, i ja incloïa un grup de "vaques lleteres" amb el mocador de l'estelada lligat al llom.

Un dels responsables d'haver "abillat les vaques" ha trucat aquest matí a 'El món a RAC1' (11.10 h, aproximadament) per relatar la història dels fets. L'Eduard ha explicat que ell, juntament amb un grup d'amics, van ser els que van penjar les estelades a un total d'11 vaques d'una granja de Franciac, a Caldes de Malavella, a l'altura del tram 574 de la Via. El noi ha explicat que quan es van assabentar que la Via Catalana passava per aquest punt de la N-II, ell i la seva colla d'amics van començar a pensar en alguna iniciativa que aportés un punt divertit i festiu a la jornada reivindicativa. Va ser llavors quan se'ls va acudir guarnir les vaques, una iniciativa que, ha assegurat, no buscava tenir el ressò que ha tingut.

stats