20-N

Duran i Lleida, sobre l'espot electoral del PSC: “És indigne, supera els límits de la democràcia”

El candidat de CiU al 20-N considera que el clip denota “que el PSC està a la desesperada”, i insta als socialistes a fer un vídeo “demanant disculpes a la ciutadania pel dèficit fiscal que han deixat”, sense el qual “no haurien calgut tantes retallades"

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, durant l'entrevista als 'Matins de TV3'

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida ha tornat a carregar en contra l'espot electoral que el PSC va presentar aquest dimecres, en què relaciona la mort amb les retallades sanitàries aplicades pel Govern de CiU, i l'ha qualificat d'”indigne”. En una entrevista a Els matins de TV3, el candidat de CiU ha dit que el vídeo denota que “el PSC està a la desesperada”, i s'ha mostrat contundent afirmant que l'estratègia “supera els límits de la democràcia”. En aquest sentit, Duran ha reconegut que CiU també ha fet “algun espot electoral desafortunat”, com el que van fer "contra el tripartit", però ha subratllat que “no es pot comparar” perquè “mai” van utilitzar “la imatge d'una persona morint-se” i en van culpar “el Govern”; “amb això no s'hi juga”, ha sentenciat el líder d'Unió.

Duran ha titllat l'espot de “demagògia” i ha recordat que “el tret de gràcia en sanitat” el van donar els socialistes, als quals ha instat a fer un vídeo demanant disculpes a la ciutadania “pel dèficit fiscal” que han deixat. El candidat de CiU ha recordat que el forat de 8.400 milions d'euros deixat per l'anterior Govern genera quatre milions d'interessos al dia –sis l'any que ve–, i ha subratllat que “amb aquests diners” no haurien calgut les retallades “en sanitat i altres partides” que està aplicant el Govern actual.

Dos dies després de defensar el dret a l'autodeterminació en un acte amb les joventuts de CiU, el líder d'Unió ha dit avui que “la independència no està plantejada en aquesta campanya electoral”, i ha subratllat que “el dia 20 no està en joc la independència”, sinó “superar la crisi econòmica” i combatre “l'elevat índex d'atur” que afecta Catalunya i Espanya. En aquest sentit, Duran i Lleida ha tret importància a les proclames d'independència que es van sentir durant l'acte de les JNC aquest dimarts al vespre, i ha recordat que l'aposta de CiU a Madrid és "defensar el pacte fiscal".

El líder d'Unió també ha volgut esvair qualsevol polèmica entorn la seva opinió sobre l'homosexualitat, després que en una entrevista a Vanity Fair defensés el "dret" dels homosexuals i heterosexuals d'anar al psicòleg per canviar d'orientació sexualVanity Fair. Ha subratllat que "no" considera la homosexualitat com "una malaltia", i ha qualificat els homosexuals de "fills de Déu, com jo".

stats