Un xandall hongarès per aturar la prolífica davantera de Bèlgica

El veterà porter Gábor Király intentarà conduir Hongria als quarts de final de l'Eurocopa

A.l.
2 min
Gábor Király

BarcelonaQuan el peculiar porter hongarès Gábor Király es va convertir en professional, el belga de l'Atlètic de Madrid Yannick Carrasco no havia nascut. L'home del xandall va fitxar l'any 1993 pel conjunt local Szombathelyi Haladás i, 23 anys més tard, és el futbolista més veterà d'aquesta Eurocopa, símbol d'un país sense grans estrelles, però capaç d'acabar líder de grup per davant de la Portugal de Cristiano Ronaldo.

El veterà Király intentarà frenar la prolífica davantera belga, amb Hazard, De Bruyne, Lukaku, Benteke, Mertens o el mateix Carrasco, en els vuitens de final de l'Eurocopa que enfrontaran Hongria i Bèlgica aquest diumenge (21 h, Telecinco). El conjunt de Marc Wilmots, després del correctiu contra Itàlia, va encadenar dues victòries contra la República d'Irlanda i Suècia que l'han situat en la part del quadre a priori més senzilla. Els conjunts amb més renom van per l'altra part i Bèlgica pot confirmar la condició de favorita al títol amb què arribava al torneig.

Tolosa serà l'escenari d'un partit on serà titular el blaugrana Thomas Vermaelen a l'eix de la defensa, mentre Carrasco i Dembele no tenen assegurada una plaça a l'onze titular pels problemes físics que arrosseguen de la fase de grups. Bèlgica espera un pas endavant del seu capità i jugador referència, Eden Hazard, que duu 637 minuts sense marcar amb la seva selecció.

Hongria, per la seva part, arriba als vuitens de final per primera vegada en una gran competició des que va fer-ho en el Mundial de Mèxic del 1986. I ho fa després de tancar la primera fase com la selecció més golejadora juntament amb Gal·les –sis gols–, amb Balázs Dzsudsák com a màxim realitzador amb dues dianes.

stats