Restauració
Especials 21/10/2022

Família Nuri, tota una vida cuinant arrossos i tapes

El 1962 va obrir al Poblenou el Bar Núria. Avui, 60 anys després, el negoci familiar que van iniciar la Nuri i el Jordi, anomenat Família Nuri, té cinc restaurants a Barcelona. S’han guanyat merescuda fama sobretot pels arrossos

Redacció
3 min
La Nuri i el Jordi al bar Núria del Poblenou, els primers anys de funcionament.

Tot va començar l’any 1962, quan dos enamorats, la Nuri i el Jordi, amb poc més de 20 anys, van obrir el seu primer restaurant al Poblenou. El negoci, el Bar Núria, era un bar de barri on la gent passava l’estona jugant al dòmino i assaborint la cuina de fonda que preparava la Nuri. 60 anys després, la història continua ben viva, amb cinc restaurants a Barcelona, en els quals el denominador comú són els arrossos. I és que aquesta història familiar, que han perpetuat els fills i nets de la Nuri, no seria el mateix sense aquest plat tan estimat de la nostra gastronomia. 

El secret d’un bon arròs 

• L’objectiu és que el gra d’arròs absorbeixi bé els gustos. La varietat bomba serà una gran aliada.

 • Cal nacrar bé l’arròs amb el sofregit abans de mullar-lo amb el fumet perquè el midó quedi dins del gra. 

• El fumet, millor amb producte de temporada i sempre ben calent abans d’afegir-lo a l’arròs. La quantitat determinarà que l’arròs quedi sec, melós o caldós. 

• El temps de cocció serà clau perquè el gra quedi perfecte. Una vegada trobis el teu arròs preferit, experimenta amb les proporcions i punt de l’arròs. 

• Prova receptes noves amb productes de temporada per aconseguir els millors sabors! Només amb la pràctica s’aprèn a fer bons arrossos. 

60 aniversari i retorn als orígens 

Enguany, Família Nuri, fins ara més conegut com Ca la Nuri, commemora el seu 60è aniversari actualitzant la imatge i el nom. L’objectiu no és un altre que reforçar el manifest de continuar treballant com una família i honrar l’amor per la cuina i les coses ben fetes que van conrear en el seu dia la Nuri i el Jordi. De fet, un dels homenatges més destacats en aquest aniversari ha estat la reobertura del Bar Núria a la Rambla del Poblenou, on no hi falten les receptes de l’àvia Nuri, com el fricandó de vedella, el bacallà amb samfaina o els calamarsons encebats. El nou Bar Núria és un espai informal ideal per assaborir la cuina de barri, amb el focus posat en les tapes i la gastronomia tradicional. 

Quim Masferrer i la Nuri amb l'arròs del 60 aniversari.

L’arròs del 60 aniversari 

Per continuar amb la celebració, Família Nuri ha volgut trobar l’arròs del 60 aniversari, la recepta que millor representa la trajectòria del grup. El que han triat clients i treballadors és un arròs mar i muntanya de pollastre, gambes i vel de cansalada ibèrica, que guanya encara més sentit per la seva finalitat solidària. La família, de la mà del presentador Quim Masferrer, recapta fons amb la venda de l’Arròs del 60 Aniversari destinats a la iniciativa Bombers amb Causa. Aquest projecte té com a finalitat col·laborar amb els centres de Sant Joan de Déu per a la recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància. L’arròs es pot trobar a tots els restaurants del grup, ben acompanyat d’altres tapes i especialitats de la cuina mediterrània.

Web: www.familianuri.com

Instagram: @familianuri

Ca la Nuri. Cuina marinera i arrossos de temporada a primera línia de mar

Passeig Marítim de la Barceloneta · 932 213 775

Xiroi. Arrossos, tapes, còctels i molt de ritme!

Passeig Marítim de la Nova Icària, 38 · 932 213 558

Sal Mar. Cuina mediterrània amb un toc de fusió

Passeig Marítim de la Barceloneta · 932 240 707

Bar Núria. Cuina de barri amb les tapes i platets de

sempre. Rambla del Poblenou, 34 · 932 252 098

Arrozal. Arrossos i receptes a la brasa, un oasi al Service Center de ZAL-Port

Avinguda Ports d’Europa, 100 · 932 211 342

stats