Líbia
Especials 17/09/2011

Els gaddafistes es fan forts als últims bastions i els rebels asseguren que els controlaran "en qüestió de dies"

El portaveu de Gaddafi assegura que el coronel dirigeix personalment les operacions. Els seus lleials contraataquen Beni Ualid i resisteixen a Trípoli

Agències
1 min
Combatents rebels a els a Beni Ualid. REUTERS

TrípoliForces lleials al dictador libi Muammar al-Gaddafi han llançat un fort contraatac al bastió de Bani Ualid i ofereixen una ferotge resistència a Sirte, la ciutat natal del dictador. Malgrat la duresa dels combats, Ahmad Bani, el portaveu militar del govern rebel, ha assegurat que "és qüestió de dies" que les dues poblacions caiguin a mans dels insurgents.

Bani també va fer una nova crida als que lluiten al costat del coronel derrocat per unir-se al bàndol dels fins ara rebels. "Els soldats i oficials que no secundin aquesta última crida seran acusats d'alta traïció", ha afirmat aquest dissabte des de Trípoli.

El Consell Nacional de Transició ha explicat que uns 6.000 combatents participen en l'assalt rebel sobre els últims bastions de Gaddafi. Asseguren que el replegament d'aquest dissabte és una "retirada tàctica" per tornar a avançar en els propers dies sobre els tres fronts.

Morts en els atacs aeris de l'OTAN

Moussa Ibrahim, portaveu de Gaddafi, ha assegurat en una trucada telefònica a l'agència Reuters que l'OTAN ha dut a terme intensos bombardeigs sobre Sirte, i ha xifrat en 345 les víctimes dels avions aliats. També ha afirmat que Gaddafi està dirigint personalment "tots els aspectes de la lluita". Ibrahim ha ha afirmat que en els darrers 17 dies "més de 2.000 residents de Sirte han mort en raids aeris de l'OTAN". La informació no pot ser contrastada perquè la ciutat està incomunicada des de la caiguda de Trípoli el mes passat.

stats