Especials 01/06/2012

El govern valencià destitueix l'alt càrrec que va titllar els professors de "talibans"

Mariano Vivancos va criticar l'actitud dels docents valencians en un acte institucional de la Generalitat Valenciana a Ontinyent

Salvador Almenar
1 min
Mariano Vivancos / ARA

ValènciaEl ple del govern valencià ha acordat avui destituir l'alt càrrec d'Educació Mariano Vivancos després de les seves declaracions en les quals titllava els professors valencians de "talibans". El vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, ha explicat que les expressions utilitzades per Vivancos van ser "totalment desafortunades". Més, tenint en compte que es tractava d'"un acte institucional" organitzat pel govern valencià per explicar les retallades que està aplicant l'executiu d'Alberto Fabra.

L'acte celebrat el darrer dimarts a Ontinyent va enfrontar l'exdirector general de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva de la conselleria d'Educació i un estudiant de 4t d'ESO de la localitat. Després de la pregunta de l'alumne criticant les retallades aplicades per la Generalitat Valenciana en el sector educatiu, Vivancos va defensar els plans impulsats pel govern valencià i va criticar els professors dient d'ells que són "talibans que fan política a les aules".

Ciscar ha mostrat el rebuig del govern valencià davant aquestes declaracions "en primer lloc perquè no s'ajusten a la realitat i, en segon lloc, perquè són totalment desafortunades en un moment i en un context en què també als professors els estem exigint sacrificis" per superar la situació econòmica actual.

El vicepresident valencià ha justificat aquesta decisió perquè "des del govern no es vol que es produeixin aquest tipus de declaracions".

stats