Especials 10/09/2012

Jiménez Losantos: "Per gestionar el fracàs d'Espanya sobra el PP"

El periodista carrega contra els dirigents populars d'Euskadi per "carregar-se el PP basc de tota la vida" per creure's que ETA ha mort o està derrotada, i reclama que el nacionalisme s'ha de combatre afrontant-lo

Ara
1 min

BarcelonaEl periodista Federico Jiménez Losantos carrega contra l'actual direcció del PP basc a la seva columna d'aquest dilluns al diari 'El Mundo'. Segons ell, Antonio Basagoiti, l'actual president del PP a Euskadi, i "els seus 'oyarzabalins rajoyans' s'han carregat el PP basc de tota la vida partint d'una premissa absolutament falsa: que ETA ha mort o 'està derrotada'".

En canvi, la majoria dels votants bascos opinen, segons Losantos, "com Mayor Oreja, que 'ETA no està derrotada, ETA està a punt de guanyar les eleccions'". Losantos critica que "Basagoiti i els seus 'passen d'embolics identitaris' i només volen representar els que 'volen viure en llibertat sense imposicions del nacionalisme [...], la majoria silenciosa que passa d'identitats i vol conviure en pau, en llibertat, i formar part d'aquest gran projecte que és Espanya i ser part de la Unió Europea'".

No "passar" del separatisme

Per Losantos, aquest plantejament del PP basc és erroni, ja que, opina, "el problema és que la política basca és, des de fa dècades, 'un embolic identitari' en el qual els que no volen 'formar part d'aquest gran projecte espanyol' s'han dedicat a combatre a sang i foc tot el que representa Espanya i el que significa la llibertat". Diu, a més, que "les imposicions del nacionalisme no es derroten 'passant' de res, sinó afrontant el que sigui i enfrontant-se al separatisme, amb o sense pistola. Com abans feia el PP".

Conclou que la gestió del PP del cas d'Uribetxeberria,"per no voler un embolic, ha creat un embolic molt més gran", i que "per gestionar el fracàs d'Espanya sobra el PP".

stats