Especials 21/06/2012

Mayor Oreja: "Mai ETA ha acariciat tant el poder com ara"

L'eurodiputat del PP diu que "és evident" que la legalització de Sortu "beneficia" el "desafiament" que ETA prepara per a les properes eleccions basques

Efe
1 min

MadridEl vicepresident del Grup Parlamentari Popular europeu, Jaime Mayor Oreja, ha assegurat avui que "és evident" que la legalització de Sortu "beneficia" el "desafiament" que ETA prepara per a les eleccions basques fins al punt que "mai ha acariciat tant el poder com avui ".

En declaracions a Efe, Mayor Oreja s'ha referit així a la decisió del Tribunal Constitucional de permetre –per 6 vots a 5– que Sortu sigui inscrit com a partit polític.

L'exministre de l'Interior ha assenyalat que "legalitzar o legitimar" un partit com Sortu és "donar-li sens dubte força a ETA" perquè és "un suport significatiu" encara que "no inesperat", "els dóna poder" i marcarà un abans i un després en el seu funcionament.

En aquest sentit, ha remarcat que és "una fal·làcia" afirmar que la decisió "perjudica ETA i beneficia el món abertzale". "No, no. El que es legalitza i es legitima, essencialment, és ETA", ha argumentat l'eurodiputat del PP per a qui aquest argument és la "justificació" dels que han donat suport a un procés de negociació "que abans no defensaven".

Mayor Oreja ha recalcat a més que la decisió del TC és la "confirmació" que la crisi econòmica "no es quedarà només en la prima de risc o les turbulències dels mercats" sinó que "tindrà una dimensió política i social a través de la baula més feble que tinguin les nacions europees".

stats