Mèxic
Especials 01/07/2012

L'històric PRI, favorit per tornar al poder a Mèxic

El partit que va governar durant més de 70 anys podria recuperar aquest diumenge la presidència

Fran Richart
1 min
ENTRE EL PRI I EL PRD Una dona passa per davant d'un mural, a Ciutat de Mèxic, que demana el vot per a Andrés Manuel López Obrador, el candidat del PRD, que podria donar la sorpresa  i desbancar el gran favorit, Enrique Peña Nieto, de l'històric PRI.

Ciutat de MèxicUn total de 80 milions de mexicans estan cridats aquest diumenge a les urnes per elegir el nou president del país. Gairebé totes les enquestes atorguen la victòria a Enrique Peña Nieto, el candidat de l'històric Partit Revolucionari Institucional (PRI) que va governar Mèxic durant més de 70 anys. Una victòria del PRI posaria punt final a 12 anys de govern dels presidents del Partit d'Acció Nacional (PAN), Vicente Fox i Felipe Calderón.

Però aquesta contesa electoral pot ser més renyida del que aparentment indiquen els sondejos des de fa mesos. El col·lectiu Berumen, format per experts de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, apunten que Peña Nieto guanyaria amb un marge de només 6 punts sobre el seu principal rival, el candidat de l'esquerrà Partit de la Revolució Democràtica (PRD), Andrés Manuel López Obrador.

L'objectiu principal del moviment #yosoy132, que ha calat principalment en el moviment universitari, ha estat criticar els mitjans de comunicació i la seva influència sobre la població en aquests comicis. Darrere d'aquest reclam hi ha la reivindicació de lluitar per una democràcia ciutadana. És a dir, que l'elector no voti sota coacció, suborn o desinformació, sinó que ho faci lliurement, sense vendre el seu vot.

Podeu llegir la crònica sencera a l'ARA PREMIUM

stats