Especials Nits d'estiu 11/06/2021

El jazz a Barcelona sona des del terrat de la Pedrera

Fins al 30 de juliol, les millors veus del gènere a La Pedrera Jazz

2 min
Imatge d'una actuació en l'edició del 2019, l'última que s'ha celebrat

Pujar al terrat sempre fa estiu i més si quan ets a dalt t’hi trobes música en directe i la coberta dibuixa l’horitzó de la ciutat des de les sinuoses formes de l’obra de Gaudí. La Pedrera Jazz és el cicle que durant les nits d’estiu es converteix en l’epicentre de la música jazz a Barcelona des d’un escenari d’alçada. Per això, cada divendres fins al 30 de juliol aplega les millors veus del gènere en una experiència única.

El Terrat de la Pedrera, un marc incomparable per gaudir del jazz quan es pon el sol.

La proposta comença amb una visita lliure a les golfes de l’edifici, l’àtic de la balena, anomenat així perquè els arcs de les parets recorden l’esquelet d’aquest animal. Allà hi ha l’únic centre interpretatiu dedicat a Gaudí i a tota la seva obra. El recorregut segueix fins a arribar a l’icònic terrat on les xemeneies, a mode de guerrers, custodiaran la música que s’hi podrà escoltar degustant una copa de cava. “Hem intentat portar l’essència del jazz més jove que es fa a casa nostra i amb composicions pròpies. Altres anys el fèiem interaccionar més amb propostes estrangeres però aquest any l’hem centrat més en els músics d’aquí”, explica Jordi Feixa, responsable del cicle Pedrera Jazz.

Així, aquest estiu passaran pel terrat de la Pedrera propostes com les del trio format per Lucas Delgado, Rita Payés i Juan Pastor, o la del duet compost per Fèlix Rossy i Toni Saigi. La programació del cicle d’aquest any es fixa especialment en el talent femení emergent en el món del jazz. En aquest sentit, Feixa recomana no perdre’s actuacions com les que oferiran la jove compositora, trompetista i cantant espanyola establerta a Nova York Milena Casado; la pianista i cantant Lucia Fumero acompanyada al saxo d’Eva Fernandez, o la jove cubana Ana Carla Maza, que, acompanyada del seu violoncel, tancarà el cicle amb la presentació de La flor, el seu últim disc.

stats