Contingut patrocinat

CaixaBank, distingit com el Millor banc del món pel seu suport a la societat

Els Sustainable Finance Awards de la revista 'Global Finance' han convertit l’entitat catalana en la més guardonada de l’Europa Occidental, amb els premis al millor banc en finançament sostenible, en préstecs sostenibles, en suport social i en bons socials

Redacció
3 min
CaixaBank ha rebut per primera vegada cinc premis als Sustainable Finance Awards, organitzats per la revista nord-americana "Global Finance".

CaixaBank ha rebut per primera vegada cinc premis als Sustainable Finance Awards, organitzats per la revista nord-americana Global Finance, i s’ha convertit en el banc més guardonat a la regió d'Europa Occidental. Ha quedat ratificat com un referent en sostenibilitat i contribució social.

En aquesta edició, l'entitat ha destacat a nivell mundial i regional pel seu suport a la societat, amb el premi al Millor Banc del Món pel seu Suport a la Societat 2024. També ha obtingut el guardó en la categoria continental Millor Banc pel seu Suport a la Societat a Europa Occidental 2024, un suport reflectit a través de la seva contribució a l'economia espanyola, que el 2023 va ascendir a l'1,16% del PIB del país, la qual cosa va suposar un creixement de 16 punts bàsics respecte a la dada del 2022. En total, l'entitat va registrar 16.897 milions d'euros d'aportació directa i indirecta el 2023, un 26,8% més que el 2022.

Alhora, la prestigiosa revista ha destacat el lideratge de CaixaBank en finançament sostenible a Europa. Així doncs, li ha atorgat els guardons de Millor Banc en Finançament Sostenible a Europa Occidental 2024 i Millor Banc en Préstecs Sostenibles a Europa Occidental 2024. Per a l’entitat bancària, “els guardons són un reflex del compromís de CaixaBank amb el finançament sostenible a nivell corporatiu i a través de MicroBank”. Quant al premi Millor Banc en Bons Socials a Europa Occidental 2024, la revista ha reconegut la proactivitat del banc en l'emissió de bons socials, amb l’acumulació de cinc bons des del 2019 per un import total de 5.000 milions d'euros.

Cap a un futur més sostenible

Els Sustainable Finance Awards de Global Finance, que han arribat aquest any a la quarta edició, reconeixen les entitats líders en finançament sostenible que impulsen iniciatives destinades a mitigar els impactes negatius del canvi climàtic i ajudar a construir un futur més sostenible per a la humanitat.

Per a Joseph Giarraputo, fundador i director editorial de la revista Global Finance, "les preocupacions sobre el canvi climàtic, les normatives i el coneixement més gran per part dels inversors han garantit una creixent demanda de les inversions sostenibles”. A més, destaca que “la innovació en tecnologies netes, instruments financers verds i anàlisi de dades també estan fent que les finances sostenibles siguin més atractives i accessibles, creant noves oportunitats de mercat per als bancs".

La revista "Global Finance" ha destacat el lideratge de CaixaBank en finançament sostenible a Europa.

Una entitat de compromisos ferms

Els guardons Millor Banc del Món pel seu Suport a la Societat 2024 i Millor Banc pel seu Suport a la Societat a Europa Occidental reflecteixen la vocació social de l'entitat, que es manifesta amb la seva contribució a l'economia espanyola i portuguesa, el seu compromís amb la inclusió financera, el suport als col·lectius en situació de vulnerabilitat, la formació i l'impuls a l'emprenedoria, entre altres aspectes.

En aquest últim àmbit, CaixaBank compta amb MicroBank, el seu banc social i entitat de referència en microcrèdits a Europa. MicroBank, va finalitzar el 2023 amb la formalització de 144.473 operacions de finançament amb impacte social per valor de 1.383,4 milions d'euros, xifres que representen augments del 44% i del 36,2%, respectivament.  

En l'àmbit del suport als col·lectius en situació de vulnerabilitat, l'entitat impulsa la tasca de les entitats socials, proporcionant-los serveis adaptats a les seves necessitats i posant a la seva disposició, de forma gratuïta, una plataforma de captació de donatius que canalitza més de 20 milions d'euros anuals al tercer sector. En inclusió, l'entitat també ha desenvolupat productes com el Pack Braille, amb la Fundació ONCE, o els TPV Android tàctils o el TalkBack, que facilita el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.  

A més, destaca el programa Voluntariat CaixaBank, una de les iniciatives més grans de voluntariat a Espanya. El 2023, un total de 17.240 voluntaris de CaixaBank de tot Espanya han participat en 25.137 activitats solidàries que han beneficiat 372.669 persones.

stats