Especials 21/10/2011

Rosa Lluch: "Les víctimes hem de ser generoses"

La filla d'Ernest Lluch, onze anys després de l'assassinat del seu pare i quan ETA anuncia que deixa les armes, adverteix en una entrevista a l'ARA que les víctimes "no han de tenir cap paper en el procés de pau perquè sense el cap fred no es poden prendre decisions"

Ara
1 min
Rosa Lluch, filla d'Ernest Lluch, fotografiada a la Facultat d'Història de la Universitat de Barcelona, on fa classes.

BarcelonaA anys llum de l'actitud que mantenen altres víctimes de la violència d'ETA, Rosa LLuch, filla del polític català Ernest Lluch, assassinat el novembre de l'any 2000 en un pàrquing de Barcelona, assegura que cal ser "generós" perquè el procés de pau a Euskadi tiri endavant. El dia que ETA anuncia que deixa les armes definitivament, diu en una entrevista amb Antoni Batista, expert en el conflicte basc, que "les víctimes no han de tenir cap paper en el procés perquè sense el cap fred no es poden prendre decisions".

Pel que fa al futur polític, assegura: "No sóc independentista però si els bascos voten que 'sí' s'haurà de respectar". I també defensa l'apropament als seus pobles dels presos bascos als quals s'ha aplicat la política penitenciària de la dispersió.

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA PREMIUM.

stats