Especials 05/09/2013

Els bisbes de Solsona i de Tortosa demanen que no repiquin les campanes per la Via Catalana

Volen que les seves diòcesis no involucrin l'Església en una opció política "legítima" però "no necessàriament compartida per tothom"

Ara
1 min

BarcelonaEls bisbes de Solsona i de Tortosa han demanat a les parròquies de les seves diòcesis que no se sumin a la petició de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de fer repicar les campanes de les esglésies a les 17.14 hores de l'11 de Setembre, coincidint amb la cadena humana de la Via Catalana.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha enviat una carta als rectors en què els diu que "l'Església ha de ser neutral" en temes polítics. El bisbe entén que "no s'ha de pretendre involucrar oficialment l'Església en cap opció política" perquè les comunitats cristianes han d'estar "obertes a tots els fidels" i ser "respectuoses" amb totes les opcions, evitant accions que divideixen. "Tot i ser legítimes, no necessàriament han de ser compartides per tothom", ha remarcat en la missiva. Malgrat això, reconeix que només els mateixos rectors, i "en virtut de les seves competències", poden prendre les decisions que "considerin oportunes".

També fonts del bisbat de Tortosa han avançat que demanaran a les parròquies de la diòcesi que no permetin el repicament de campanes, argumentant que l'Església no ha de defensar cap posicionament polític.

stats