ONZE DE SETEMBRE
Especials 31/08/2013

La Via Catalana a Londres es converteix en la més multitudinària a l'estranger amb uns 800 participants

L'organització es mostra molt satisfeta per la participació, que ha superat les expectatives

Acn
2 min

LondresLa Via Catalana a Londres s'ha convertit aquest dissabte en la més multitudinària que s'ha fet fins ara a l'estranger. Unes 800 persones s'han reunit davant del Parlament de Westminster per unir les mans i reivindicar la independència de Catalunya. La cadena, al cor polític de la capital britànica, s'ha fet en un ambient molt festiu. Per l'afluència de participants i per motius de seguretat, la Via Catalana a Londres ha comptat, de fet, amb dues cadenes, una davant de Parliament Square i l'altra seguint el carrer de davant de la Cambra dels Comuns, per Abingdon Street. Entre els 700 inscrits i els que han aparegut sense inscripció, l'organització calcula que hi havia més de 800 participants. El simbolisme de la cadena humana a Londres és especial perquè el govern britànic ha autoritzat la celebració d'un referèndum d'independència a Escòcia per al 18 de setembre del 2014.

Els paral·lelismes entre Escòcia i Catalunya es dibuixen habitualment, i molts dels catalans reunits avui a Londres han expressat el seu desig que el president espanyol, Mariano Rajoy, faci com el britànic, David Cameron, i accepti la voluntat dels catalans de celebrar una consulta.

L'organització de la Via Catalana a Londres s'ha mostrat molt satisfeta per l'assistència de públic, que ha superat amb escreix les expectatives. Inicialment, els organitzadors confiaven a aplegar unes 200 persones, però amb les inscripcions de seguida van superar les 700 i aquest dissabte també han rebut desenes de persones que no s'havien apuntat, situant la xifra total en més de 800.

Aquest cap de setmana hi ha previstes vies catalanes a desenes de llocs de tot el món, i la de Londres n'és una de les principals. També aquest dissabte se celebra la cadena humana a Times Square, a Nova York. Diumenge, la cadena s'organitza a la capital europea, Brussel·les, i dilluns, a París. A més, també s'han convocat trobades a Noruega, Suïssa, Mèxic, Finlàndia, Xile, Tailàndia, el Perú, Austràlia o Nova Zelanda.

stats