BARÇA

Punt final a la batalla econòmica contra Laporta

El Barça ha revisat contractes de l’etapa de Rosell

Gairebé set anys després que s’aprovés per 29 vots de diferència al Palau de Congressos de Barcelona, l’acció de responsabilitat contra Joan Laporta es tanca definitivament. La junta de Josep Maria Bartomeu, a iniciativa seva, va decidir ahir no esgotar totes les vies i descartar l’opció d’acudir al Tribunal Suprem. D’aquesta manera, es va tancar la gran batalla judicial que ha dividit el barcelonisme durant els últims anys, un procés que va néixer l’octubre del 2010 per una demanda que va impulsar la junta de Sandro Rosell contra Laporta i 16 exdirectius més. Això sí, Bartomeu va voler deixar clar que, tot i perdre el recurs a l’ Audiència de Barcelona, l’expresident no va tenir una gestió econòmica impecable.

“No comparteixo moltes de les anàlisis de les últimes hores, que qualifiquen de bons i dolents uns i altres”, va dir el màxim dirigent en el seu parlament inicial, molest per l’actitud durant els últims dies d’alguns dels exdirectius i del mateix Laporta, a qui acusen de treure pit tot i no haver fet una gran gestió econòmica. Bartomeu va assegurar que “la sentència acredita que el mandat de Laporta va acabar amb pèrdues”. Unes paraules textuals que van tenir rèplica de l’expresident a través de les xarxes socials. Laporta va criticar que Bartomeu segueix “mentint” i va dir que té “mal perdre”.

“No comparteixo moltes de les anàlisis de les últimes hores, que qualifiquen de bons i dolents uns i altres”

Josep Maria Bartomeu President del Barça

Al club també van matisar les seves paraules, assegurant que el màxim dirigent blaugrana s’havia equivocat. Tot just acabada la compareixença de Bartomeu, fonts de l’entitat admetien que la sentència per l’acció de responsabilitat confirma que no hi va haver pèrdues durant el mandat de Laporta, i sí que n’hi havia, en canvi, durant l’últim any, la temporada 2009-2010. Fonts oficials del Barça van explicar que Bartomeu volia dir que hi va haver tres partides que els jutges no van donar per acreditades, i que aquestes operacions van costar diners al Barça, sobretot els 30 milions que es van haver de pagar per Sogecable. Però això, a diferència del que va dir Bartomeu, que va assegurar que és “innegable”, no apareix en la sentència. “Com que el conjunt de resultats econòmics dels exercicis entre el 2002-2003 i el 2008-2009 puja a la suma de 30,9 milions, la quantitat global del període dels mandats de la junta de Laporta seria de quatre milions”, diu la sentència ratificada per l’ Audiència. “El Barça no es pot permetre perdre diners, i si en perdem, els hem de retornar”, va sentenciar Bartomeu, a qui se li va repreguntar específicament sobre les seves paraules però no va rectificar.

També va respondre a Bartomeu l'economista Xavier Sala i Martín, un dels exdirectius que estaven afectats per la demanda. Als micròfons d'El Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio va carregar amb força contra l'actual president per mentir. I avisa que això potser no s'ha acabat. "Podem portar-los als tribunals per danys i perjudicis, hem patit durant set anys i també les nostres famílies", va dir. 

Rosell, un amic

Més enllà de l’acció de responsabilitat, el president va deixar clar que Sandro Rosell és una persona important per a ell, “un amic” que espera que surti indemne de l’operació Rimet, que l’ha dut a la presó de Soto del Real. “Si es confirma algun supòsit, seria una decepció, perquè el Barça es va beneficiar dels contactes de Sandro Rosell”, va dir Bartomeu, que va assegurar que el club no està implicat en aquest procés en el qual l’expresident està acusat de pertànyer a una organització criminal. “Si la causa acaba afectant el club, cosa que jo no crec en absolut, actuaré en conseqüència”, va voler remarcar.

“Si es confirma algun supòsit, seria una decepció, perquè el Barça es va beneficiar dels contactes de Sandro Rosell”

Josep Maria Bartomeu President

En el seu discurs, Bartomeu va defensar Rosell, almenys fins que s’acabi la investigació. “Decebut no, en absolut. Em sap molt greu. Esperem que no es confirmi res del que surt. És un amic, meu personal. Tot i que pensem que és impossible, si es confirma que afecta el Barça ens personaríem com a part afectada”, va dir. De fet, el Barça ja ha revisat els contractes de patrocini en els quals hi havia comissions dels anys 2010 i 2011, per verificar que no hi apareix Sandro Rosell.

Més continguts de