Johan Cruyff té un càncer de pulmó

L'exentrenador del Barça ja va superar un atac de cor i va protagonitzar una campanya contra el tabac

L'exentrenador del Barça Johan Cruyff, de 68 anys, té un  càncer de pulmó. La notícia ha estat avançada per ' El matí de Catalunya Ràdio' i ' El món a RAC1' aquest dijous al matí i després ha estat confirmada per la fundació de l'holandès. La malaltia li va ser diagnosticada aquest dimarts a Barcelona, i l'extècnic s'està fent  proves per determinar-ne l'abast.

La notícia ha tingut un gran impacte als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. Mitjans internacionals com la BBC, l'ESPN o  'L'Équipe' no han trigat a fer-se'n ressò, i el nom de Cruyff s'ha convertit en 'trending topic' a tot el món, amb mostres de suport del Barça o de simpatitzants del Madrid com el periodista Tomás Roncero.

L'holandès ja va superar un atac de cor l'any 1991. Després d'una intervenció quirúrgica a cor obert, en què se li va practicar un doble 'bypass', va poder seguir amb la seva activitat a les banquetes dels camps de futbol. Aquell problema li va fer deixar el tabac i canviar la seva característica cigarreta per un  Chupa Chups.

Després d'aquell episodi, Cruyff va protagonitzar una campanya publicitària de la Generalitat contra el tabac. A l'anunci, que va tenir un gran impacte arreu del món, jugava a futbol amb un paquet de tabac i explicava: "En la meva vida he tingut dos grans vicis: fumar i jugar a futbol. El futbol m'ho ha donat tot a la vida i, en canvi, fumar, gairebé m'ho pren".

La Fundació Johan Cruyff ha emès un comunicat en què demana privacitat per a l'holandès i la seva família.

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, li ha enviat un missatge a través de Twitter.