ESQUÍ

L'italià Domink Paris guanya l'or als Mundials de supergegant

El francès Clarey guanya la plata amb 38 anys i 29 dies

L'italià Dominik Paris, de 29 anys, va guanyar el seu primer títol mundial en imposar-se a la prova de supergegant dels Mundials d'esquí alpí d'Are (Suècia), prova en la qual, amb un temps idèntic, van compartir la medalla de plata l'austríac Vincent Kriechmayr i el francès Johan Clarey. El francès, amb 38 anys i 29 dies, es va convertir en el medallista de més edat de tota la història dels Mundials d'esquí alpí.

Paris va cobrir aquest dimecres els 2.172 metres de l'exigent pista Olympia, amb sortida a 1.033 metres d'altitud i un desnivell de 637 metres, en un minut, 24 segons i 20 centèsimes, i va millorar així en nou centèsimes el temps de Kriechmayr i Clarey.

Guanyar el descens del Hahnenkamm, a Kitzbühel (Àustria), el més perillós i espectacular del circuit, atorga rang de gran campió en l'esport rei hivernal. I Paris ja havia sortit tres vegades victoriós de la monstruosa Streif, una pista en la qual, després dels triomfs del 2013 i el 2017, va signar fa dues setmanes la seva tercera victòria, la desena en un descens de Copa del Món, en la qual en suma dues més en supergegant. Subcampió mundial de descens a Schladming (Àustria), fa quatre anys, el sudtirolès va aprofitar el seu gran moment de forma per guanyar, per fi, el seu primer títol.