Premis

Sergi Pàmies recull el premi Vázquez Montalbán en categoria de periodisme esportiu

El jurat considera que "al llarg dels anys, i a través de la literatura i el periodisme, Pàmies ha sabut interpretar el llegat de Vázquez Montalbán"

Aquest dimecres s’han entregat els guardons corresponents a la 10a edició dels Premis Internacionals de Periodisme Vázquez Montalbán al Col·legi de Periodistes de Catalunya, que han premiat Sergi Pàmies en categoria de periodisme esportiu. En rebre el guardó, l'escriptor i periodista ha admès estar "agraït". "La llista de predecessors intimida molt". Sobre Vázquez Montalbán, Pàmies ha dit que sent "admiració i respecte per la seva figura, va deixar un buit enorme". "Si existeixen models futbolístics innegociables, Montalbán representa un model de raonament també innegociable”, ha afegit.

El jurat considera que “al llarg dels anys, i a través de la literatura i el periodisme, Pàmies ha sabut interpretar el llegat de Vázquez Montalbán”, a més de “preservar la seva herència intel·lectual i l’exercici d’un periodisme crític, profund i transversal”.

L'acte ha comptat amb la presència del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, a més de destacades personalitats de l’àmbit esportiu, cultural i social del país. L’acte també ha comptat amb la presència dels directius blaugranes Carles Vilarrubí, Manel Arroyo, Ramon Pont, Ramon Cierco i diversos membres del patronat de la Fundació.