BARÇA
Esports Barça 16/03/2014

Quan Messi i Iniesta es diverteixen tot és més fàcil (7-0)

L'argentí marca tres gols i es converteix, amb 371, en el màxim golejador de la història del Barça

Albert Llimós
Messi, celebrant el seu gol contra l'Osasuna

BarcelonaUna setmana abans de visitar el Santiago Bernabéu i dirimir les opcions del Barça a la Lliga, el conjunt blaugrana ha recuperat part de l'alegria que havia perdut durant els últims mesos. I ho ha fet perquè Andrés Iniesta i Leo Messi s'han divertit. Quan ells dos gaudeixen i es troben, el futbol és més fàcil, es converteix en un espectacle que permet fins i tot que el Camp Nou faci l'onada i el Barça encari el duel de Madrid amb més optimisme. Els blaugranes han golejat 7 a 0 l'Osasuna i se situen a 4 punts del Reial Madrid, just en el partit en què Leo Messi s'ha convertit en el màxim golejador de la història del Barça amb 371 dianes. Amb els seus tres gols contra els de Pamplona, l'argentí supera Paulino Alcántara com a millor realitzador dels 114 anys d'història del club català, entre partits oficials i amistosos.

Gerardo Martino ha donat descans a Cesc i Neymar, i ha donat l'oportunitat en atac a Pedro i Alexis, incisius i profunds, lluitant per un lloc a l'onze en la cita del Bernabéu. Durant el primer quart d'hora, el plantejament ambiciós del conjunt visitant ha creat problemes a un Barça que ha buscat la passada llarga per superar la pressió de l'Osasuna. Després d'un primer avís d'Armenteros, els locals han resolt per la via ràpida el partit. Pedro aprofundia per banda esquerra, i després de l'assistència d'Alba a l'espai, el canari trobava Xavi, que ha asserenat el contraatacat per trobar Alexis. La passada filtrada del xilè al cor de l'àrea l'ha caçat, murri i afamat, Leo Messi. Amb suavitat, amb l'interior del peu esquerre el de Rosario s'ha anticipat a Loties i ha batut Andrés Fernández. El gol ha asserenat el Barça, que liderat per Iniesta i Messi, ha ofert 30 minuts de gran futbol. Quatre minuts més tard del primer gol, Iniesta i Alba han fet una doble paret, i el lateral català ha cedit al segon pal per l’arribada de l’incisiu Alexis, autor del segon gol, dissetè del xilè a la Lliga.

Andrés Iniesta ha estat l'encarregat de governar el duel des de la medul·lar, i ho ha fet a partir de la intel·ligència tàctica i l'excel·lència tècnica. Però també hi ha hagut temps per a la ràbia, una manera d'exterioritzar el patiment del manxec durant les últimes setmanes. El de Fuentealbilla ha colpejat amb força des de l'exterior de l'àrea i ha superat el porter visitant, un gran xut que ha col·locat el 3 a 0. Iniesta ha aixecat el dit índex de la seva mà dreta per assenyalar el cel barceloní, un gest per recordar la recent pèrdua del fill que estava esperant amb la seva dona Anna.

A la represa, el Barça ha abaixat la intensitat, tot i que els gols han continuat arribant. Després d'un primer avís de Pedro, brillant en l'eslàlom, erràtic en la definició, el quart gol ha estat obra de Messi. L'argentí i el manxec s'han associat dins de l'àrea, en un espai minúscul i replet de jugadors rivals, i el de Rosario ha resolt amb un fort xut creuat. Tello, substitut d'Alexis en l'últim tram de partit, ha marcat el 5 a 0 gràcies a un fort xut des de fora de l'àrea. Als últims sospirs, el Barça ha incrementat el resultat amb dos dianes més. El 6 a 0, de Messi. Iniesta aixeca el periscopi, llença una passada llarga a Alves, i el brasiler cedeix a Messi, qui, amb una serenitat extrema, defineix arran de pal. Al temps afegit, Pedro ha culminat la golejada amb el 7 a 0, després d'una assistència brillant de Messi, capaç de trobar el canari entre un bosc de cames rivals. El Barça ha mostrat la seva millor cara quan falten 7 dies pel definitiu duel del Bernabéu contra el Madrid.