BARÇA
Esports Barça 17/08/2015

El Barça no en té prou amb l'equip titular per aconseguir el miracle i es queda sense la Supercopa (1-1)

Un Athletic ultradefensiu pot fer valer el 4-0 contra un equip blaugrana que perd els papers a la segona part i acaba amb 10 homes per l'expulsió de Piqué per protestar

Messi, trist contra l'Athñetic

BarcelonaEl miracle no ha estat possible. L'Athletic ha fet valer el 4-0 de l'anada i s'ha endut la Supercopa d'Espanya després d'empatar a un al Camp Nou contra un Barça que ha millorat respecte del partit de San Mamés però no prou per superar la tàctica ultradefensiva del conjunt basc. El gol de Messi, al límit del descans, ha obert el pot de l'esperança però l'expulsió de Piqué per protestar i el desgast físic acumulat ha trencat qualsevol possibilitat de remuntada.

El Barça, amb canvis, començant per la porteria –Bravo ha entrat en el lloc de Ter Stegen–, ha millorat notablement respecte del partit de divendres. S'ha vist un equip amb més recursos, sortint bé des del darrere i arribant a la porteria visitant amb més facilitat. Però amb això no n'hi ha hagut prou. L'Athletic s'ha tancat al darrere i ha acumulat homes a l'àrea per tallar les línies de passada. Les pilotes llargues han estat estèrils i les centrades no han trobat gairebé mai rematador, excepte en una genialitat de Rakitic, que ha trobat el pit de Suárez i ha rematat Messi al minut 44 per signar l'un a zero.

Abans, el Barça havia enviat una pilota al pal i Gorka havia salvat el seu equip amb una bona estirada, mentre que el conjunt basc també havia posat la por al cos dels locals amb una ocasió d'Eraso, que havia aprofitat una falta d'entesa entre Pedro i Mathieu per encarar la porteria.

A la represa, el Barça ha intentat mantenir el mateix estil de joc, mentre que l'Athletic ha procurat ser igual de fort en defensa que a la primera meitat. I la moneda ha caigut del costat basc, més connectat físicament, més capaç de destruir que no pas els blaugranes de crear.

Si la remuntada era difícil, ha passat a ser impossible al minut 55, amb la vermella directa a Piqué per protestar de forma desmesurada un possible fora de joc. Amb 10 homes el Barça s'ha desfet, Luis Enrique ha fet entrar dos davanters per tancar només amb tres homes al darrere, i la realitat s'ha imposat al coratge. Gairebé no hi ha hagut ocasions blaugranes, mentre que el conjunt basc n'ha començat a tenir. Les dues primeres, refusades per Bravo, però no la tercera, quan Aduriz ha quedat tot sol i ha marcat el gol de l'empat que sentenciava la Supercopa d'Espanya. El primer títol per a l'Athletic des del 1984.