Futbol femení
Esports Barça 04/04/2015

L'Athletic pren tres punts al Barça femení en l'últim segon i li ajorna una setmana la celebració del títol

Un gol d'Erika al minut 95, després de tres refusos, tomba les blaugranes a Lezama (1-0). Només una carambola permetria les catalanes ser campiones matemàticament la pròxima jornada

Orueta, que acaba lesionada, intenta una acció davant Ruth en l'Athletic-Barça

BarcelonaL'Athletic-Barça femení d'aquest dissabte tenia molts alicients, sobretot per records passats i comptes pendents entre els dos clubs, grans rivals dels últims anys. Però per a les catalanes, eren uns punts que podien deixar-li la Lliga gairebé guanyada matemàticament. Durant 94 minuts, de fet, les blaugranes han anat pensant que amb un triomf contra el Sevilla la setmana que ve, a casa, en tindrien prou per celebrar la quarta Lliga seguida, però un gol d'Erika al minut 95, quan ja s'acabava el matx, ha desfet aquests plans. Ara, només una carambola que impliqués que l'Atlètic de Madrid es deixés punts i el Barça fes els deures davant el seu rival andalús, permetria tancar el títol definitivament.

Les basques, que no es jugaven gaire més que l'orgull de competir el millor possible contra el líder i enemic, han celebrat la gesta de derrotar el Barça com si fos un títol, conscients que feia ja massa partits que no podien amb les blaugranes.

Durant tot el partit s'ha pogut respirar aquesta tensió, aquesta intensitat. En el primer temps, però, s'han vist poques ocasions. Amb prou feines una centrada-xut de Corredera i una arribada que Nekane no ha pogut rematar. Ha sigut en el segon temps quan el partit s'ha animat més i el ritme alt de joc ha començat a traduir-se en perill a la porteria.

Ainhoa ha hagut d'aturar diversos xuts llunyans de Sonia i Jenni, a més de frenar en una sortida valenta fora de l'àrea, un contraatac de Corredera. I també Ràfols ha començat a ser inquietada. Al minut 60, Irene ha fallat una acció claríssima, en no rematar una pilota solta dins l'àrea petita. I a vint minuts del final, de fet, la portera blaugrana ha vist com Erika se li anticipava i rematava de cap una centrada de Nekane, en una acció que l'àrbitre assistent ha invalidat per fora de joc de la davantera basca. Eren dos avisos del que acabaria venint.

En l'última acció del partit, l'Athletic ha trobat el gol que desitjava. Ainhoa Álvarez rep una pilota que controla massa llarg però, d'un refús, cau la pilota a la zona de Nekane. El seu xut és refusat per Ràfols, però l'acció encara és vàlida per a l'Athletic. Yulema recull el rebot i envia un remat al pal i, en el següent refús, Erika pot caçar la pilota i colar-la entre Ràfols, Torrejón i Ruth, per perforar la xarxa blaugrana. Gol i bogeria a Lezama, amb una victòria per la mínima de les locals que obliga el Barça a ajornar una setmana la celebració de Lliga. Si no hi ha carambola de resultats, ni tan sols guanyant al Sevilla, el Barça podria ser campió matemàtic. Hauria d'esperar a la jornada 28.