Barça
Esports Barça 08/06/2015

Aleix Vidal: "No sóc lateral, però tindré mesos per treballar els conceptes específics. Vinc a fer-me un lloc"

L'ex del Sevilla, que no podrà jugar fins al gener, assegura que "torna a casa" i que espera sumar-se a un "cicle guanyador" després de la consecució del triplet blaugrana

Natalia Arroyo
2 min
La presentació d'Aleix Vidal / PERE VIRGILI

BarcelonaAmb permís de la selecció espanyola, amb qui estava concentrat a Las Rozas, Aleix Vidal ha sigut presentat aquest dilluns al Camp Nou com a nou jugador del Barça. Ha signat fins al 2020 i, d'aquesta etapa de cinc anys al Barça, el tarragoní espera "afegir-se a un cicle guanyador". Ho haurà de fer com a lateral, una demarcació que no és la seva natural però que s'esforçarà per polir, sobretot defensivament, durant els mesos en què no competirà. La sanció al Barça l'impedirà jugar fins al gener.

"Després del naixement de la meva filla, aquest és el dia més important de la meva vida", ha dit per començar la compareixença un Aleix Vidal que ha repassat com s'ha hagut "de buscar la vida" en el món del futbol, passant per diferents clubs catalans en categories inferiors i territorials, com l'Espanyol B o la Pobla de Mafumet, i estatals, com l'Almeria i el Sevilla, ja a l'elit. "Quan tot et costa tant, potser ho gaudeixes més. M'està passant tot molt ràpidament, però quan treballes, tot arriba. És un somni". Aleix Vidal, que va coincidir amb Jordi Alba a l'Infantil B del Barça, sap que el club blaugrana "juga finals des de pretemporada" i se sent preparat per a aquesta exigència competitiva.

El futbolista s'agafa amb paciència el fet que no podrà ser inscrit fins al gener per la sanció de la FIFA ("és una llàstima") i s'estarà el primer tram de temporada sense jugar. "Seran mesos que tindré per treballar. Quan va sorgir la possibilitat de fitxar, no m'ho vaig pensar. Faré plans específics, suposo, i jugaré amistosos no oficials, però afortunadament tinc bona capacitat física", ha sentenciat.

Reciclat de lateral aquesta temporada amb Unai Emery, Aleix Vidal ve "a fer-se un forat" a l'equip. "Faré el que necessiti l'entrenador. En els primers mesos, treballaré les coses específiques d'una posició que encara és nova per a mi, que no és la meva, sobretot en els aspectes defensius. Les accions ofensives les tinc més dominades però a dalt, en aquest equip hi ha tres dels millors jugadors del món", ha dit, assumint que no arriba al Barça per fer d'extrem. L'ex del Sevilla està "tranquil", tant si es queda Dani Alves com si el brasiler deixa l'equip. "És el millor lateral dret del món, però jo sé què puc aportar jo. No decideixo jo, però si segueix, serà bo per als dos que tinguem competència". També ha admès que ha parlat amb Luis Enrique a la Ciutat Esportiva, però no ha explicat els detalls de la conversa amb el tècnic, que espera que segueixi la temporada que ve.

El vicepresident esportiu del Barça, Jordi Mestre, l'ha acompanyat en l'acte i ha explicat que el cost del fitxatge és de 18 milions d'euros, més 4 de variables. "És un jugador jove i amb un gran futur per endavant. És català. La seva trajectòria és un exemple de superació", ha dit el directiu, per presentar la nova incorporació del club blaugrana, un nom que sorgeix "de l'equip tècnic i que té el vist-i-plau de Luis Enrique". Sobre el futur de l'asturià, el directiu confirma el suport que hi té el club i, de les negociacions amb Alves, assegura que l'oferta del club "és l'última" i és competitiva.

stats