Barça
Esports Barça 05/05/2013

El Barça accelera cap a la Lliga davant d'un Betis que busca la sorpresa (21 h)

Els blaugranes afronten el partit sense Valdés, lesionat, i amb el doble objectiu d'acostar-se a la Lliga i oblidar la desfeta contra el Bayern del dimecres

Efe
2 min
CONFIANÇA I AUTOESTIMA 
 Els jugadors del Barça saben que han de creure en ells mateixos per fer un bon partit que els faci pujar l'autoestima.

BarcelonaUna victòria davant el Betis aproparia els blaugranes al títol de la Lliga, que encara no depenen d'ells mateixos per conquistar el seu vint-i-dosè títol del campionat (21 h, Canal +). El triomf del Reial Madrid davant del Valladolid aquest dissabte (4-3) fa que els de Tito Vilanova encara no puguin celebrar aquest diumenge el títol

Després d'una setmana presidida pel cop europeu davant el Bayern Munic, el barcelonisme necessita girar full ràpidament i conquistar el més aviat possible el campionat i centrar-se en la planificació de la temporada que ve.

Davant el Betis tornaran segurament Leo Messi i Sergio Busquets, els dos absents en el partit europeu. L'absència de Messi va ser la bomba de l'alineació, una baixa a causa de molèsties, ja que l'argentí semblava recuperat de la seva lesió muscular i va arribar fins a jugar mitja hora en el partit anterior a San Mamés davant l'Athletic.

L'altra alta serà la de Sergio Busquets. El migcampista, un jugador fonamental en el joc del Barça, no va jugar a causa d'un problema de pubàlgia. Tots dos sembla que estaran disponibles davant el Betis.

Per contra, Tito Vilanova no podrà comptar amb Víctor Valdés. El porter ha causat baixa a causa d'una fasciïtis plantar. Tampoc s'ha entrenat avui Pedro Rodríguez, a causa d'una gastroenteritis vírica.

Els problemes físics de Xavi el permetrien obtenir minuts a Thiago Alcántara, mentre que Tello podria tenir una oportunitat davant la més que probable baixa de Pedro.

El Betis viatja a Barcelona a la recerca de la sorpresa davant un rival que potser pugui acusar l'eliminació a la Lliga de Campions, en un estadi "maleït" per als interessos bètics que només hi han aconseguit quatre victòries (l'última a la lliga 1997-98) en 47 enfrontaments.

La millor esperança verd-i-blanca pot ser l'estat anímic de l'equip que dirigeix Tito Vilanova, que en els tres últims partits –dos d'ells de la Lliga de Campions, amb debacle davant el Bayern Munic– només ha obtingut un empat (2-2 a San Mamés).

Els bètics buscaran la proesa al Camp Nou per alimentar les opcions d'estar en la pròxima edició en la competició continental i per a això es volen agafar a resultats dels últims cinc xocs, amb tres empats (Getafe, Sevilla i Deportivo), una derrota (davant Reial Madrid) i una victòria (a Granada).

Per a aquest xoc, el tècnic, Pepe Mel, tindrà diverses absències en l'alineació habitual, com la del lateral Nacho -sancionat-, els centrals Paulao i Perquis, lesionats, el també defensa Ángel -amb molèsties a l'esquena-, el migcampista Cañas, sancionat, i el porter Casto, també lesionat.

Mel té el dubte del migcampista Beñat, que no es va exercitar amb els seus companys a causa d'una lumbàlgia, encara que el tècnic madrileny espera comptar amb el futbolista basc davant el Barcelona.

stats