BARÇA
Esports Barça 19/05/2019

El Barça no brilla a Ipurua però Messi es diverteix (2-2)

L'argentí fa un doblet, però l'equip haurà de millorar de cara a la final de Copa contra el València

i
Albert Nadal
3 min
El Barça no brilla a Ipurua, però Messi es diverteix (2-2)

BarcelonaQue Leo Messi faci gols sempre és una bona notícia. L'argentí ha tornat a somriure després de fer un doblet contra l'Eibar que ha servit al Barça per tancar la Lliga amb un empat (2-2). Els blaugranes, amb força baixes a la davantera, han firmat un partit discret a Ipurua, un estadi complicat per les seves dimensions reduïdes i per un rival que, quan té coses en joc, acostuma a fer una pressió asfixiant. Que Messi marqui un doblet sempre és positiu, que debuti un jugador del filial, com ha sigut el cas de Carles Pérez, també, però el Barça haurà de millorar de cara a la final de Copa contra el València. A la Lliga els blaugranes s'han mostrat intractables i han acabat amb un marge d'11 punts respecte al segon i a 19 del Reial Madrid.

A Ipurua, en l'últim capítol del campionat, sense res més en joc que mantenir l'equip en ritme i tensió per al matx del Benito Villamarín, els blaugranes han saltat a la gespa amb una altra cara que la de la setmana passada contra el Getafe. L'enfrontament contra els madrilenys era el primer partit després de la desfeta d'Anfield i, en un Camp Nou mig buit, inclús el ritme del partit es va impregnar d'una lentitud i una penombra que no van desaparèixer fins que que van arribar els gols. Arturo Vidal va fer el primer gol del Barça després de caure contra el Liverpool i, contra l'Eibar, el xilè ha fet l'assistència del primer gol barceloní.

Marc Cucurella ha fet el primer gol de l'Eibar

Vidal ha filtrat una passada delicada a l'esquena dels dos centrals de l'Eibar que Messi, després de fer un control que ja era mig gol, ha definit amb intel·ligència i classe entre el primer pal i el porter. Ha sigut l'empat, perquè abans l'Eibar s'havia avançat amb un gol de Cucurella, blaugrana cedit al conjunt basc. La diana de Cucurella ha sigut, de fet, el primer gol que els de José Luis Mendilibar marquen al Barça en la seva quarta visita a Ipurua. Un gol marca de la casa que ha comptat amb la col·laboració inesperada de Cillessen: centrada al cor de l'àrea, Sergi Enrich baixa la pilota per a l'arribada de Cucurella, xut sec però centrat, i el porter holandès del Barça que no ha encertat a aturar la rematada.

Les taules a un gol al marcador han durant tan sols un minut, perquè Messi, a banda d'igualar la diana de Cucurella, ha fet el segon del Barça just després del primer. Amb l'Eibar bolcat a l'atac, Lenglet ha tret la pilota neta des del darrere i l'ha cedit a Rakitic, que, al seu torn, des de la banda ha fet una passada plena d'intel·ligència cap a la cursa que ja havia iniciat Messi. L'argentí, amb la defensa local avançada, ha premut l'accelerador per plantar-se davant de Dmitrovic i batre'l amb una rematada picadeta. Una delícia.

De Blasis sorprèn Cillessen abans del descans

Tot això ha passat en només mitja hora en un partit en què els dos conjunts s'han mostrat més laxes en la pressió fruït que no hi havia res en joc. Amb aquest context de partit obert, l'Eibar ha tornat a empatar al marcador just a les portes del descans. Cillessen s'ha plantat a la frontal de l'àrea per rebutjar una passada en llarg dels bascos buscant l'esquena de Piqué i Lenglet, però el seu rebuig ha caigut davant de De Blasis, que, amb molta qualitat i de primeres, ha enviat una rematada de volea impossible per al porter holandès, que estava reculant cap a la seva porteria.

Semedo, que ha patit una contusió al cap, ha estat substituït per Wagué al descans. Després del partit, el Barça ha comunicat que el futbolista portuguès ha estat traslladat a un centre hospitalari perquè li fessin proves complementàries després de la contusió al cap que s’ha produït.

A la represa, l'Eibar ha sortit molt intens durant els primers minuts, bombardejant la defensa del Barça amb centrades que buscaven el cap de Sergi Enrich i Charles, però els blaugranes han aguantat les envestides fins que als locals se'ls ha començat a acabar la benzina. Els de Mendilibar han afluixat també la pressió en la sortida de pilota blaugrana i el Barça s'ha començat a sentir còmode intentant treure la pilota des del darrere en un estadi de dimensions reduïdes.

El partit en general ha disminuït en intensitat, amb l'únic al·licient de veure el debut de Carles Pérez, que ha substituït Malcom, o de si Messi seguia engreixant el seu caseller particular en la lluita per la Bota d'Or, en què l'argentí avantatja el francès Kylian Mbappé en quatre gols (36 a 32). Però al francès encara li queda un partit de la lliga francesa per disputar. Qui més a prop ha estat, però, de tornar a moure el marcador ha sigut Cucurella, que ha malbaratat una oportunitat a boca de canó.

Més enllà de títols individuals, Messi buscarà dissabte vinent que els seus gols serveixin per alçar la final de Copa contra un València que posarà les coses molt més difícils que l'Eibar.

stats