BARÇA
Esports Barça 23/07/2013

Javier Faus, vicepresident del Barça: "Hi haurà prou diners per fitxar el que demani la secretaria tècnica"

El club obté 32 milions de benefici, fet que permet als directius no avalar aquesta propera temporada

Albert Llimós
3 min

BarcelonaEl Barça ha presentat aquest matí uns beneficis de 32 milions d’euros de la temporada 2012-13. El club ha ingressat 491 milions, 21 més del que havia pressupostat a l’inici de la temporada. Els 32 milions que ha generat l’entitat blaugrana permeten a la junta directiva que encapçala Sandro Rosell a no avalar la propera temporada.

Els beneficis del club arriben després d’incloure la depreciació de David Villa, de 8,3 milions negatius, i unes inspeccions fiscals entre les temporades 2005 i 2008 que han obligat a pagar també 8 milions. Per al vicepresident econòmic, Javier Faus, els resultats permeten estar “moderadament satisfets”. “Som en una fase d’estabilització, amb moderat optimisme, s’ha estabilitzat el club en una xifra de pràcticament 500 milions d’ingressos sense traspassos. Ho considerem un cert èxit”, ha explicat Faus.

Sobre les futures incorporacions, Faus ha reconegut que només es fitxarà un central, i que el club disposa de més diners per abordar aquest fitxatge gràcies a la venda de Thiago. “Hi haurà prou diners per fitxar el que demani la secretaria tècnica”, ha explicat. En aquest sentit, sobre la venda del migcampista al Bayern, Faus ha defensat l’operació. “Tot és millorable. L’operació Thiago esportivament no és bona, però des del punt de vista econòmic no la veig una mala operació. No era titular als grans partits, tal com va dir Vilanova. Aconseguir vendre un jugador que tenia una clàusula de 18 per 25 em sembla una gran operació”, ha sentenciat.

Sobre la venda de Villa, també una lectura positiva. “Tots nosaltres ens obsessionem pel cost del fitxatge, però és més important el salari, la massa salarial és el més important per l’estabilitat del club. Fitxar un jugador per 29 milions és irrellevant, l’important és la massa salarial, això és fix, jugui o no, es lesioni o no. Per al club no és una mala operació. Tenia una fitxa alta, quedava lliure, hem ingressat 5 milions i podem destinar la seva fitxa a altres jugadors més joves”, ha continuat Faus.

El vicepresident econòmic ha reconegut que la crisi espanyola ha començat a afectar la gestió del club a nivell estatal. “La crisi a Espanya està afectant les vendes en territori espanyol, es comença a notar l’impacte de la crisi”, ha admès.

Faus ha posat molt èmfasi en el fet que la massa salarial del club s’ha estabilitzat en el 62% dels ingressos totals del club. “En quatre anys hem mantingut l’estabilitat pressupostària. Per moltes fotocòpies en blanc i negre que fem, el club no es pot mantenir si no controlem aquestes barres”, en referència a la comparativa de la massa salarial dels darrers anys.

Després de tancar l’exercici i auditar-lo per part de Deloitte, el club ha rebaixat 3 milions el deute de l’entitat. “Només hem rebaixat el deute 3 milions d’euros, per l’efecte Neymar”. La voluntat del Barça era rebaixar 40 milions i situar-lo per sota dels 300 milions, però el fet d’haver tancar el fitxatge de Neymar el mes de juny ho ha impossibilitat. Si l’operació del davanter s’hagués tancat al juliol, la reducció hauria estat de 50 milions. Per la junta directiva, aquest és un tema cabdal, perquè no es començarà el nou projecte de l’estadi fins a situar el deute en 200 milions. En aquest sentit, el Barça espera reduir el deute la temporada que ve entre 60 i 70 milions. Ara mateix la xifra se situa en 331.

Faus considera que un dels punts de millora del club és un nou estadi o la remodelació integral del Camp Nou. “El club té molta millora en l’estadi, amb un estadi modernitzat s’obren moltes possibilitats d’ingressar més, un mínim de 25-30 milions. La gran possibilitat d’aquest club és a l’estadi, som el club que ingressem menys”, ha dit.

Finalment, Faus ha reconegut que el dèficit de les seccions és de 37 milions, 24 del quals, de la secció de bàsquet. El Barça va pagar entre 16 i 20 milions de prima la temporada passada.

stats