BARÇA
Esports Barça 23/05/2018

Bartomeu, sobre Griezmann: "No puc dir res sobre el tema, fins a l'1 de juliol no podem parlar de noms"

El president del Barça ha repassat l'actualitat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Ara
5 min
Josep Maria Bartomeu, president del Barça, a 'El matí de Catalunya Ràdio'

BarcelonaEl president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha repassat l'actualitat blaugrana en una entrevista aquest dimecres a 'El matí de Catalunya Ràdio'. I, com no podia ser d'una altra manera, ha parlat sobre Antoine Griezmann: "No puc dir res, el Barça té un gran respecte pels altres clubs. Ara ja estem preparant la temporada vinent, però aquest és jugador d'un altre equip i tenim respecte màxim per ell i pel club". "Estem treballant, però no puc dir res sobre el tema, fins a l'1 de juliol no podem parlar de noms", ha afegit.

"A tots els culers ens agrada que els millors jugadors siguin al nostre club. Hi ha molt bons jugadors a tot Europa i ens agradaria veure'ls aquí, però també hem de pensar que el Barça té molt bons jugadors i aquest any ho hem demostrat, hem perdut molt pocs partits", ha indicat el president del Barça sobre els jugadors que li agradaria veure vestits de blaugrana.

Bartomeu ha indicat que no ha dubtat en cap moment de Valverde. "Tots vam estar decebuts després del partit de Roma, ell també; és normal després d'una desfeta com aquella. Però en pocs dies tots vam superar aquella desfeta, per tant, estem contents", ha comentat el màxim dirigent blaugrana, que ha dit que li posa "un 9" a la temporada; una nota que no canviarà en cas que el Madrid guanyi la Champions aquest cap de setmana: "Estic content per com ha anat tota la temporada, han passat coses, alguns entrebancs, que ens han fet més forts".

Sobre el comiat de jugadors com ara Iniesta, Bartomeu ha explicat que no agrada mai que marxin: "Hi ha jugadors que tornaran, com Puyol, Xavi i Iniesta. L'Andrés tornarà a enganxar-se al club. Ara obre un breu parèntesi però tornarà", ha dit, i ha comentat que costarà molt que arribi un jugador per substituir-lo.

Els últims fitxatges

En resposta a una pregunta sobre els últims fitxatges que ha fet el club, el president blaugrana ha sigut clar: "Estem contents pels fitxatges, cadascú ha aportat coses diferents a l'equip, cadascú té una posició molt determinada. Tots venen amb un ADN Barça claríssim, però els jugadors necessiten un període d'adaptació. Paulinho i Coutinho han sigut molt útils des del primer moment per a l'equip, Semedo ha fet bons partits i Dembélé va tenir la mala sort de lesionar-se aviat, però ja hem vist que és un jugador diferent. El primer any és un any d'adaptació, però esperem molt dels jugadors de cara a l'any vinent i els següents", ha explicat Bartomeu, que sobre Yerri Mina ha dit que la decisió de si continuarà o no "depèn dels tècnics".

"André Gomes va ser un fitxatge molt celebrat, venia del València i havia fet grans temporades. És un jugador seriós i responsable, admirat pels seus companys. Sempre els dic als jugadors que vagin a poc a poc, que venir al Barça no és fàcil, és complex. Cal una adaptació", ha conclòs Bartomeu en resposta a una pregunta sobre les declaracions que el jugador portuguès va fer i en què va assegurar que va passar una temporada que fins i tot no volia sortir de casa.

Les renovacions

En resposta a una pregunta sobre les renovacions, Bartomeu ha dit que Busquets és "un jugador fonamental per al Barça", però no ha volgut explicar si estan treballant en la seva renovació. "Algun dia, m'agradaria que Busquets tingués la sortida del Barça que va tenir l'altre dia Iniesta", ha conclòs. També ha parlat sobre Umtiti: "Toca renovar-lo per calendari. S'ha consolidat. Era desconegut per a la gran massa social quan va arribar, però el Barça té una escala salarial que s'ha de respectar".

Messi acaba contracte l'any 2021. "Jo crec que el renovarem. Algun any més de contracte tindrà, tot i que és normal que ell, amb prudència, hagi volgut renovar per quatre anys només. Ens en queden tres", ha dit, i ha indicat que creu que Messi "està vinculat al Barça per sempre". "Porta des dels 12 anys aquí i això és casa seva. És un home d'un sol club i vull que sigui així. Quan deixi de jugar al futbol serà el nostre millor ambaixador", ha opinat.

La situació del Barça B i del futbol base

"Vull recordar al soci del Barça que és molt difícil que els filials estiguin a Segona A. Estem lluitant perquè una part de la formació del nostre club estigui competint a dalt de tot. Tenim jugadors que estan destacant moltíssim, com ara l'Aleñá, que Valverde ja va dir l'altre dia que compta amb ell de cara a l'any vinent", ha apuntat.

Bartomeu ha explicat que han "apujat els sous als jugadors juvenils": "S'han apujat a percentatges molt alts, duplicat o triplicat sous. Volem retenir el talent", ha anunciat. "Nosaltres els diem que al Barça segurament cobraran menys que als altres clubs, però aquí tenim l'ADN Masia que no tenen altres clubs", ha dit, i ha afegit: "Hi ha jugadors que arriben al primer equip, però també d'altres que marxen. Ara hi ha una oportunitat per als jugadors joves que surten, va marxar Xavi, ara Iniesta... són oportunitats perquè es vagin consolidant jugadors del futbol base".

Situació política de Catalunya

"El Barça és un club que defensa la llibertat d'expressió i el dret a decidir. No estem d'acord amb el 155 i volem que hi hagi Govern a Catalunya per poder tirar endavant", ha comentat Bartomeu sobre la situació política de Catalunya. "No hem rebut pressions, tot i que evidentment parlem amb les entitats socials. No prenem part per ningú, estem amb la majoria de catalans", ha indicat.

Diumenge, a l'últim partit al Camp Nou, Quim Torra no va asseure's al lloc que normalment ocupava el president de la Generalitat. Bartomeu ha dit que va haver-hi un canvi de protocol ja fa temps: "El president del Barça presideix els partits del Barça. Estic content que Quim Torra o qualsevol president de Catalunya vingui a la llotja del Camp Nou, això es va canviar fa temps", ha explicat.

"El soci del Barça pot venir al Camp Nou amb les pancartes que vulgui. L'altre dia n'hi havia un parell que donaven suport a Sandro Rosell; ell porta un any en presó preventiva. Encara no l'he anat a veure però és del tot injustificat el que està passant. No té cap sentit. La presó preventiva no té cap sentit, ni la del Sandro ni la de qualsevol polític que està en la mateixa situació", ha opinat Bartomeu, que ha aclarit que les pancartes que donaven suport a Rosell no van ser impulsades pel club.

El frau i la revenda

"Els pròxims dies, els socis rebran una carta on se'ls dirà quina és la sanció, però l'objectiu és acabar amb la revenda. En això lluitarem fins al final", ha dit Bartomeu sobre l'acció que va fer el club per detectar la revenda en l'últim clàssic. El president del Barça ha volgut recordar que aquesta no és la primera acció que ha fet el club per acabar amb aquesta pràctica il·legal i ha afegit que seguiran perseguint-la. "Demanem que els socis col·laborin", ha conclòs.

El projecte de l'Espai Barça

En resposta a una pregunta sobre l'Espai Barça, Bartomeu ha explicat que està content que aquest projecte s'aprovés al ple de Barcelona amb els vots a favor de la majoria de les forces polítiques (totes excepte la CUP). "És un projecte de ciutat. I no és un projecte de directiva, és un projecte de club. Que tothom pensés que això és bo per a la ciutat és molt bo. Ara comencem amb els terminis. Primer inaugurarem el nou estadi Johann Cruyff, després el Palau Blaugrana, que espero que estigui acabat el 2021, i després, el nou Camp Nou", ha apuntat.

stats