BARÇA
Esports 01/09/2017

Benedito: "El vot de censura ja està activat"

El soci culer ha presentat la documentació a les oficines del Barça per engegar el procés

Gonzalo Romero
3 min
Agustí Benedito i Lluís Geli surten de les oficines del Camp Nou després de presentar la documentació per engegar el vot de censura

BarcelonaLa moció de censura d'Agustí Benedito contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva ja és una realitat. El soci blaugrana ha presentat aquest matí la documentació necessària a les oficines del Barça per engegar de manera oficial el procés. "És un tràmit senzill. Amb l'entrega d'aquest escrit el que fem és activar el tercer vot de censura de la història del Barça. El vot de censura comença avui, està activat, segons preveu l'article 55 dels estatuts del club", ha comentat Benedito instants després de fer entrega d'aquesta petició formal.

Benedito s'ha mostrat optimista amb el repte d'aconseguir les 16.570 signatures per poder refermar la iniciativa en 14 dies hàbils que comencen a comptar aquest dissabte: "El repte és enorme. Mai en la història del Barça s'ha aconseguit. Jo crec que ho podem fer, n'estic convençut. Hi ha 20.000, 30.000, 40.000 o 50.000 socis que coincideixen en la necessitat de canviar la situació. 12.000 ja ens han donat suport; després haurem de veure com es traduirà aquesta xifra en signatures. Jo crec que sí que és viable, perquè Bartomeu està fora de control des de fa setmanes", ha explicat.

El següent pas és rebre les butlletes per part del club -que ja ha indicat que a partir d'aquesta tarda posa a disposició dels promotors del vot de censura 33.140 paperetes, el doble de les necessàries-i intentar recollir el suport dels socis en un període de 14 dies hàbils: "Tot començarà el divendres 8 de setembre. Si fas els càlculs amb els dies hàbils, el termini es tanca el dia 2 d'octubre. La nostra posició és ben clara: els dissabtes s'han de considerar inhàbils. El Barça defensa que no ho són, i aquí discrepem. Vull aprofitar el moment per felicitar el Barça pel seu tracte de màxima col·laboració, però no penso regalar ni un dia: la cosa serà molt justa", ha dit. El seu equip comptarà amb els partits del conjunt d'Ernesto Valverde contra Espanyol, el Juventus, l'Eibar, el Girona (a Montilivi) i el Las Palmas -a banda dels partits de les seccions i diferents punts de recollida per tot el país- per aconseguir les signatures.

"El Barça viu una greu crisi institucional, social i econòmica. D'això se n'han de fer necessàriament responsables el president i la seva junta directiva. Els socis som únics, perquè tenim la capacitat de decidir qui presideix l'entitat. I ara podem rellevar-los. Ha sigut un estiu, des del punt de vista esportiu, horrible. No han sigut capaços de fer una plantilla superior a la de l'any passat: era necessari fer bé les coses i no s'hi han fet. I no es tracta de Benedito; parlem del pensament majoritari del soci del club. Creiem que els responsables d'haver-nos dut a aquesta situació han de dimitir: és urgent i necessari", ha dit Benedito, que ha descartat que el possible fitxatge de Coutinho aturi la moció: "A efectes del vot no afectarà, és indiferent. Potser afecta els estats d'ànims. Però bé, crec que a hores d'ara sabem que el jugador no vindrà".

El procés, de moment, agafa forma sense Toni Freixa i Joan Laporta, els altres candidats a la presidència culer en les últimes eleccions. "Entenc que alguns actors de l'entorn estiguessin a l'espera d'aquesta passa. No he parlat amb Joan Laporta, però crec que hi donarà suport. En algunes coses no coincidim, però en d'altres estem d'acord segur. En el cas de Freixa, no ho sé, no descarto que finalment vegi la llum i estigui al nostre costat", ha comentat.

Cardoner: "Ara no és adient"

El vicepresident primer del Barça, Jordi Cardoner, ha valorat la posada en marxa del procediment del vot de censura per part d'Agustí Benedito. "Per part nostra valorem que aquestes actuacions són més adients a final de temporada, quan es pot fer una valoració tant de la part esportiva com de la gestió de la junta directiva i no pas un cop ha començat la competició, entenem que no és adient", ha indicat als mitjans de comunicació del club.

stats