DERBI
Esports 09/09/2017

El Camp Nou vol votar: com a mínim l’1-O

Crits contra Bartomeu i cues per signar per la moció

A.l.
2 min
El Camp Nou vol votar: com a mínim l’1-O

BarcelonaFeia molt de temps que el Camp Nou no retronava amb tanta força amb crits d’independència. El país bull, i l’estadi blaugrana és un bon termòmetre del moment que viu la societat catalana. Sota l’atenta mirada del president Carles Puigdemont a la llotja, també es van sentir crits generalitzats de “votarem”. No era un posicionament majoritari del públic en favor de la moció de censura d’Agustí Benedito contra l’actual directiva, sinó l’expressió d’una bona part dels aficionats blaugranes sobre l’1-O. Abans, durant la prèvia, mentre els futbolistes saludaven des del cercle central, es va desplegar una pancarta a la zona del lateral amb un sí gegant: “El teu sí ens fa guanyar”.

Tot i que els crits de “votarem” no anaven dirigits a ell, Benedito també va tenir una bona jornada. A les quatre carpes instal·lades a l’esplanada del Camp Nou, el seu equip estava desbordat. “Ens esperàvem gent, però no tanta”, admetia un dels responsables pocs minuts abans que comencés el partit, assumint que haurien d’haver tingut més personal per donar resposta a tots els socis que volien signar. Hi va haver cues de més de trenta metres, molta gent disposada a arribar a les 16.570 signatures que es necessiten per tirar endavant el procés contra la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. “No van amb mi. Ho han fet tot malament”, resumia el Cristian per explicar els motius que el van fer arribar al seu seient de l’estadi amb el derbi contra l’Espanyol ja començat. Faltaven un parell de minuts perquè Gil Manzano xiulés el començament del duel i una vintena de persones esperaven pacientment a la carpa que hi havia al gol nord de l’estadi. Alguns aficionats cridaven “Bartomeu dimissió” mentre passaven per davant de la carpa, això sí, sense aturar-se per donar suport a la iniciativa. Al final, Benedito va recollir 2.920 signatures en un sol dia, segons va explicar.

L’Espai d’Animació parla

A la segona part, a la zona de l’Espai d’Animació, també es va apuntar contra Bartomeu. Amb un punt de mala llet. “Nobita dimissió”, van cridar durant alguns segons al gol nord. Nobita, el personatge d’animació japonès, i que alguns identifiquen amb Bartomeu per una suposada semblança física. Tot i que la grada jove va fer un comunicat per manifestar que es mantindria neutral, alguns dels seus integrants van iniciar els càntics irònics contra el president del Barça. Al final del partit, amb un 5-0, els crits de “Bartomeu dimissió” es van repetir, aquest cop a tot l’estadi.

stats