BARÇA
Esports Barça 03/06/2015

Carles Puyol: "Espero que Xavi aixequi la Champions, seria la millor imatge per acabar la seva etapa al Barça"

L'exjugador del Barça ha estat entrevistat aquest dimecres a 'El matí de Catalunya Ràdio' i ha parlat de les possibilitats que l'equip aconsegueixi el triplet aquest dissabte a Berlín

Ara
3 min
Carles Puyol, durant l'entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' / TWITTER @maticatradio

BarcelonaCarles Puyol, excapità del Barça, ha estat entrevistat aquest dimecres al matí al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' i ha revisat l'actualitat blaugrana i les possibilitats del primer equip d'aconseguir el triplet aquest dissabte a Berlín durant la final de la Lliga de Campions contra el Juventus.

Aquest dissabte, Xavi podria aixecar la Lliga de Campions. "Espero que així sigui. Tinc confiança amb l'equip i seria una imatge molt maca per acabar la seva etapa com a jugador al Barça, un jugador com ell es mereix sortir així del Barça. Ell s'ha pogut acomiadar des de la gespa que és com a mi m'hauria agradat", ha dit Puyol, que ha comentat que "no totes les finals són iguals, ja que una Champions és especial".

"Xavi ha aixecat copes, però espero que pugui aixecar una Champions, que veurà que és diferent", ha afegit. Puyol, després d'aixecar dues Lligues de Campions, va cedir la possibilitat d'aixecar una Champions a Abidal: "Ell havia lluitat molt per arribar-hi. Ens va demostrar que sempre s'ha de lluitar i s'ho mereixia. Jo ja li vaig dir a Abidal i espero que Xavi pugui sentir què és aixecar una Champions... costa molt explicar què se sent", ha explicat.

Sobre Xavi, Puyol ha dit: "He tingut la sort de fer pràcticament tota la meva carrera al seu costat. M'agrada defensar i el Barça i és un equip molt defensiu i jo gaudia molt al Barça. Quan tenen la pilota el Xavi, l'Andrés... i ja no parlem del Leo... juguen tan bé, és una passada", ha comentat l'excapità del Barça. Puyol ha dit que la defensa de la Juve "és bona" però ha recordat que és "molt difícil marcar Leo Messi" i ha apuntat: "El Barça no depèn només de Leo Messi, tots són molt bons".

De la seva nova vida, Puyol ha dit que es va retirar per culpa d'una lesió i que troba a faltar jugar: "M'agradaria estar preparant la final de la Champions". "No pensava que la meva retirada seria així. Jo volia jugar fins als 40. Creia que podia fer-ho perquè físicament em trobava bé, però quan arriben aquestes lesions... Ara estic molt millor, però no per competir. El futbol és agressiu i jo no puc regular-me, si surto és per anar al cent per cent i així com estic això és molt difícil".

L'excapità ha elogiat l'equip: "Després de guanyar-ho tot, ara estem a punt de tornar a fer història. Té molt valor el que estan fent. L'equip encara té molt recorregut, hi ha gent jove amb moltes ganes de guanyar i espero que això duri", ha comentat.

Sobre Luis Enrique "íntim amic" de Puyol, com ell ha apuntat, ha comentat que se n'alegra molt de que les coses li vagin bé. "Guanyar els sis és molt difícil, no hi ha cap altre equip que ho hagi aconseguit excepte nosaltres", ha dit sobre les possibilitats de que l'actual Barça repeteixi l'èxit aconseguit amb Guardiola.

Per últim, preguntat per la seva decisió de deixar de ser adjunt a la secretaria tècnica del Barça, Puyol ha dit que la decisió la va prendre un mes abans i així la va comunicar al club. "No me'n penedeixo, va ser com fer un màster a mida, però vaig marxar perquè no era feliç. Potser em vaig precipitar quan ho vaig acceptar, però era una bona proposta. La transició d'estar al camp a anar a un despatx no és senzilla, però és una parcel·la que m'agrada, qui sap si en un futur... em veig més a la direcció esportiva que fent d'entrenador".

stats