Barça

Les 3 claus del Barça-Espanyol

La riquesa posicional local desordena l'Espanyol i multiplica la zona d'influència de Messi

Assimetria ofensiva

En absència de Suárez, Valverde havia recuperat la versió de davanter centre de Messi, amb tots els matisos que afegeix quan reinterpreta la demarcació de punta. I al derbi, amb l'uruguaià ja recuperat, el Barça hi va insistir, enviant el seu 'nou' lleugerament a l'esquerra, com havia anat fent Alcácer en partits anteriors. Deulofeu va jugar a banda natural i tot el carril contrari va quedar en mans d'Alba.

Una pressió que no inquieta

Tot i que, essencialment, l'Espanyol es va defensar des del replegament, quan iniciava la jugada Ter Stegen, avançava línies per mirar d'inquietar i interrompre la sortida del Barça. Diop saltava sobre Busquets, i Javi Fuego i un dels centrals s'ocupaven de Messi per dins. Però la direcció de joc del de Badia va aportar calma, criteri i ordre. El Barça no va patir.

Mutacions en la construcció

Amb el partit decidit, Valverde va reservar Iniesta i Busquets i va donar minuts a Paulinho i André Gomes al mig del camp. Es va consolidar un esquema que tenia l'interior esquerre molt profund, amb el portuguès envaint zones d'extrem i fent gairebé de davanter. També el brasiler va intentar desmarcatges a l'espai, des del carril central. Rakitic vigilava i Messi ajudava en zones de base per remenar la possessió. I tot, amb Dembélé destapant-se a l'extrem dret.