Primera Divisió
Esports Barça 06/01/2013

El Barça no afluixa i goleja l'Espanyol (4-0)

L'equip blaugrana ha sentenciat el derbi amb una primera mitja hora en què ha sumat quatre gols i té 11 punts més que l'Atlètic de Madrid, que ha empatat

àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors del Barça celebren un gol

BarcelonaEl Barça no afluixa i ha golejat l'Espanyol en un partit que s'ha decidit en la primera mitja hora de joc, quan l'equip blaugrana s'ha apuntat quatre gols. Xavi (9'), Pedro (15' i 26') i Messi (28') han deixat tocat un rival que ja no s'ha vist amb forces de remuntar.

L'equip blaugrana, que ja suma 52 punts en una temporada de rècord, ha viscut el derbi amb emotivitat, ja que Tito Vilanova ha tornat a asseure's a la banqueta. Pedro ha tingut una influència decisiva i ha anotat dos dels quatre gols d'un Barça en què Leo Messi ha tornat a marcar. Amb els tres punts sumats contra l’Espanyol, el líder iguala la millor arrencada a la Lliga, marca que ja ostentava des del curs 2010-11.

L'Espanyol de Javier Aguirre, que no ha jugat amb agressivitat fins després del descans, s'ha vist superat per un rival en estat de gràcia que ha sabut aprofitar les oportunitats de gol.

El Barça ha anotat dos gols més a la segona meitat, però l'àrbitre els ha anul·lat per fora de joc. A més, Leo Messi ha enviat una falta al travesser. L'oportunitat més clara de l'Espanyol ha arribat a deu minuts del final, quan Víctor Valdés ha evitat el gol d'Albín.

Barça, 4: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Alba, Xavi (Thiago, min.63), Sergio Busquets, Cesc (Villa, min.65), Pedro (Alexis, min.75), Messi i Iniesta.

Espanyol, 0: Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila, Forlín, Baena (Cristian Alfonso, min.60), Víctor Sánchez, Verdú (Stuani, min.64), Simao (Albín, min.77) i Sergio García.

Gols: 1-0: Xavi, min.10. 2-0: Pedro, min.15. 3-0: Pedro, min.27. 4-0: Messi (p), min.28.

Àrbitre: Gil Manzano (Comitè extremeny). Ha mostrat targeta groga a Casilla (min.28), Baena (min.54), Stuani (min.73) i Héctor Moreno (min.85).

Incidències: Partit de la divuitena jornada de la Lliga BBVA disputat al Camp Nou davant de 73.760 espectadors.

stats