Barça
Esports Barça 05/08/2011

Del Bosque assegura que convoca Thiago per "mèrits esportius" i no per por que el Brasil ho faci abans

Encara no ha disputat cap partit amb una selecció absoluta i quan ho faci, en competició oficial, ja no podrà defensar la samarreta de cap altre combinat

Martí Molina
1 min
Vicente del Bosque, seleccionador espanyol

BarcelonaEl seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha assegurat aquest divendres que si ha decidit convocar el blaugrana Thiago Alcántara és per "mèrits esportius" i no pas perquè tingui por que el Brasil li proposi jugar amb la canarinha.

I és que Thiago, que té les nacionalitats italiana (on va néixer), brasilera (pel seu pare Mazinho) i espanyola (on viu), encara no ha disputat cap partit amb una selecció absoluta. Per tant, la primera selecció on decideixi jugar serà l'única on podrà competir-hi, d'acord amb la normativa vigent.

El jugador del filial blaugrana ja ha disputat diversos partits amb les categories inferiors de les seleccions espanyoles (com la sub-21, amb qui aquest estiu es va proclamar campiona d'Europa), però encara no havia estat convocat per la selecció absoluta. Thiago ja havia comentat que tenia la voluntat de jugar amb el combinat espanyol, però encara hi havia l'opció que la canarinha fos la primera de convocar-lo. Si bé aquesta era una possibilitat remota, el fet que el migcampista hagi mostrat un gran rendiment en els últims partits de pretemporada amb el Barça ha alimentat aquesta opció.

Malgrat tot, el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha explicat que aquesta normativa "tan sols serà vinculant en el primer partit oficial", i no serà el cas d'aquest enfrontament contra Itàlia, del 10 d'agost a Bari, que és amistós. Però el tècnic ha recordat que "té l'opció d'escollir a quina selecció vol jugar".

Sobre el fet que hagi preferit seleccionar el jugador blaugrana i no el matalasser Reyes, ha explicat que "ara per ara tinc més confiança en Thiago, en el seu present i futur, que no pas en Reyes". Sobre Reyes, però, ha aclarit que "encara té edat per venir a la selecció".

stats