Barça
Esports Barça 14/04/2011

Xavi: “La normalitat no ven, però arriba a les persones”

Aquest divendres (23 hores) Barça TV oferirà una entrevista amb Xavi, que analitza el model futbolístic del Barça ara que s'haurà de veure les cares quatre vegades amb el Reial Madrid

Redacció
2 min
Xavi Hernández durant l'entrenament del Barça.

BarcelonaAquest divendres (23 hores) Barça TV oferirà una entrevista amb Xavi. "Som persones molt normals, molt senzilles a dins del vestidor, a qui els agrada el futbol i que tenen respecte per la gent", diu. "La manera com et comportes en un terreny de joc, la gent ho percep. La normalitat no ven, però arriba a les persones", afirma el futbolista.

"Et sents tan privilegiat de jugar al Barça! És com si el teu ego estigués saciat per jugar al Barça, i ho sents des de petit. T'acostumen a guanyar, i allà on vas t'has de comportar bé. No només és una escola de futbol, és l'escola de la vida. T'ensenyen molts valors, molts aspectes de la vida que són bàsics. Nosaltres volem guanyar jugant bé, fent bé les coses, respectant a tothom, amb aquest tarannà tan senzill i humà que hi ha", recorda Xavi, que va jugar des dels 10 anys al futbol base blaugrana.

"Jo depenc molt del company. El meu joc individualment necessita aquests moviments del company per crear aquests espais. La veritat és que jugar amb aquests companys no té preu", assegura el futbolista.

La qualitat de Xavi el va portar a ser finalista per a la Pilota d'Or 2010 juntament amb dos companys d'equip, Messi i Iniesta. Quan va sentir el nom de l'argentí com el guanyador, què va pensar Xavi? "Que era just. Ja li vaig dir a ell (a Messi) també i ho vaig dir públicament, és el millor jugador que hi ha. No sé si dir-te de la història, però ara no hi ha color. Si hem de triar el millor jugador del món, aquest és Messi. És justícia futbolística".

També ells, els seus companys, es queden meravellats amb el que és capaç de fer Messi: "Dins del camp és una passada, té una personalitat única. És capaç de fer qualsevol cosa. És una passada el que fa, com l'altre dia contra l'Arsenal. És dificilíssim, i a més ho fa en dècimes de segon. És increïble!"

Per qui també es desfà en elogis Xavi Hernández és per al seu excompany d'equip i ara entrenador, Pep Guardiola, amb qui comparteix la passió pel futbol i pel Barça: "Vivim molt el barcelonisme, ell també és molt culer. Ell també és una persona molt observadora, era un passador dins del camp, a mi m'agrada també analitzar el contrari, per on hi ha l'espai lliure. M'agrada molt parlar tàcticament amb ell, és una persona formidable. És humil, treballador, realment és el millor entrenador que hem tingut a la casa. Sap arribar a la persona, sap transmetre. Per portar un grup és fantàstic, és un líder".

stats