Barça
Esports Barça 10/09/2015

Mascherano hauria defraudat a Hisenda 1,5 milions d'euros, segons 'El País'

El jugador argentí hauria cedit els seus drets d'imatge els anys 2011 i 2012 a empreses de Madeira i Miami

Ara
1 min
Javier Mascherano, en roda de premsa

BarcelonaJavier Mascherano hauria defraudat 1,5 milions a Hisenda entre els anys 2011 i 2012, segons informa 'El País'. El diari explica que l'argentí podria haver evitat declarar els ingressos corresponents a l'explotació comercial pels drets de la seva imatge entre els dos anys mencionats, fet pel qual no hauria abonat la part d'IRPF que corresponia.

La investigació, per part de l'Agència Tributària, hauria començat després que una televisió portuguesa denunciés que el jugador blaugrana no hauria pagat els impostos a la zona de Madeira, a Portugal. El frau s'hauria estructurat a partir de dues societats que l'argentí hauria creat a Madeira i Miami durant la seva etapa al Liverpool. La quota defraudada, segons el rotatiu, és de 587.822 euros el 2011 i de 968.907 euros el 2012. A diferència del cas de Messi, a qui Hisenda va acusar de defraudar 4,1 milions d'euros, Mascherano hauria assumit la seva responsabilitat en la creació de les societats.

Mascherano hauria comprat l'empresa Anadyr Overseas de Madeira –de la qual, segons 'El País', és accionista únic i administrador– poques setmanes després de fitxar pel Barça, el 2010, i li hauria venut els drets d'imatge per cinc milions d'euros. L'empresa, però, constava en la declaració de béns a l'estranger presentada pel jugador, per la qual Hisenda tenia tota la informació a la seva disposició.

Gran part de la quantitat presumptament defraudada, però, correspondria a una altra empresa, Lofer, constituïda a Miami per gestionar els drets d'imatge pels contractes publicitaris amb Nike. Uns ingressos que hauria d'haver declarat en arribar a Espanya. La solució plantejada pel jugador hauria estat pagar per tal de poder demanar una pena mínima.

stats